Vandaag is CASA SEAT officieel geopend door vooraanstaande autoriteiten en bedrijfsleiders uit de Spaanse en Catalaanse economie. Het bedrijf maakte tijdens het evenement van de gelegenheid gebruik om de oprichting van SEAT MÓ, haar nieuwe merk voor stedelijke mobiliteit aan te kondigen.

Seat MÓ

Vanmiddag kondigde SEAT Vicepresident voor Verkoop en Marketing en CUPRA CEO Wayne Griffiths de oprichting aan van SEAT. Dit wordt het nieuwe merk dat staat voor stedelijke mobiliteitsstrategie en gericht is op micromobiliteitsproducten en -diensten, waaronder de SEAT MÓ eScooter 125 en de eKickscooter 65. Eerder presenteerde zij al DEZE scooter.

CASE SEAT

“Met SEAT MÓ willen we individuele mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken en CASA SEAT wordt het epicentrum van alle E-mobiliteit. Barcelona zal de proeftuin zijn voor de ontwikkeling van stedelijke mobiliteitsoplossingen die naar de rest van de wereld worden geëxporteerd ”, aldus Griffiths. De tour eindigde in het gebied van de auto-configurator, waar klanten en bezoekers hun eigen SEAT-voertuig kunnen configureren en, ten slotte, in de CUPRA-garage, waar bezoekers de CUPRA Formentor PHEV zagen, een 100% nieuw model geproduceerd in Martorell dat zeer binnenkort wordt gelanceerd.

Motosharing

Tijdens de laatste editie van het Smart City Expo World Congres kondigde SEAT de oprichting aan van een strategische business unit gericht op stedelijke mobiliteit. Het bedrijf presenteerde zijn nieuwe  eKickScooter 65 en  eScooter 125, de eerste 100% elektrische SEAT-motorfiets in haar 70-jarige geschiedenis. Daarbij komt er ook een specifiek model voor het delen van diensten. Het bedrijf bevestigde vandaag ook de lancering van haar elektrische motosharing-service in Barcelona vanaf juli.

SEAT MÓ eScooter 125

SEAT MÓ eScooter 125 toont de wens van het merk om te voldoen aan toekomstige mobiliteitsbehoeften in een volledig elektrische motorfietsvorm die reizen in de stad gemakkelijker maakt. De E-Scooter 125 heeft een 9 kW-motor en een 5,6 kWh batterij voor een bereik van 125 km en bruikbare stedelijke prestaties. SEAT MÓ eKickScooter 65 maakt mobiliteit van de laatste kilometers eenvoudiger en minder stressvol.

meer info SEAT