Segway kondigt vandaag voor het eerst in Europa drie volledig nieuw ontwikkelde eScooters aan; betaalbare elektrische scooters die bovendien voorzien zijn van de nieuwste technologie op het gebied van connectiviteit. De eScooters hebben een kleuren LED-scherm op het stuur en zijn daarnaast volledig te bedienen via de smartphone. Segway bestormt hiermee de consumentenmarkt. De nieuwe eScooters en eBrommers hebben een uitzonderlijk scherpe vanafprijs van €1.699,- waardoor elektrisch rijden voor de consument bijzonder aantrekkelijk is gemaakt. Segway kiest Nederland als eerste land voor de introductie van de eScooters in Europa omdat de absolute scootermarkt en vraag naar slimme en schone mobiliteitsoplossingen hier momenteel het grootst is.

Segway

Betaalbare eScooter

Voor het eerst introduceert Segway drie betaalbare eScooters; de Launch Edition E110SE, de normale E110S en een nog rijker aangekleed model, de E125S. De Launch Edition E110SE zal een spectaculaire introductieprijs hebben van €2.399,- en heeft, om de introductie te vieren, een extra grote accu waarmee de actieradius oploopt tot 97 km en een matzwarte kleur. Om het nog aantrekkelijker te maken zit er bij elke Launch Edition een set Segway e-Skates t.w.v. €399,-. De standaard E110S zal €2.199,- gaan kosten en heeft een actieradius tot 75 km. De Premium E125S heeft een consumentenindicatieprijs van €3.499,- en is extra rijk aangekleed. Zo krijgt men hierbij o.a. een extra accu waarmee de actieradius toeneemt tot wel 140 km.

Alle modellen komen er in een 25 km/u en een 45 km/u variant, zodat de modellen zowel als snorscooter of als reguliere scooter ingezet kunnen worden. Alle eScooters hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Dennis Hardholt, President van Segway-Ninebot EMEA: “Deze introductie zorgt ervoor dat elektrische scooters voor het eerst voordeliger zijn dan soortelijke kwaliteitsscooters met een benzinemotor. Naast het comfort van een geruisloze rit, is het eenvoudig om de scooter na een rit via het stopcontact op te laden met uitneembare accu’s. We hebben dan ook hoge verwachtingen van deze producten omdat alle factoren voor een succesvolle verkoop nu voor het eerst dik in order zijn: prijs, design en technologie. Ik ben ervan overtuigd dat consumenten erg enthousiast worden als ze de eScooter hebben geprobeerd.”

Slimme technologieën & Connectiviteit

De drie eScooters zijn uitgerust met slimme technologieën. Naast alle informatie op het kleuren LED -scherm op het stuur, zijn de e-scooters via app op de smartphone te bedienen. Zo hebben alle modellen AHRS anti diefstal (Attitude and Heading Reference System). Dit bestaat uit geïntegreerde 4G en GPS die de locatie van de eScooter voortdurend in de gaten houden. Daarnaast heeft de e-scooter een systeem dat plotselinge bewegingen detecteert en in dat geval binnen seconden een bericht naar je app stuurt.

De Segway-Ninebot app, die zowel compatibel is met Apple als Android, laat je verder alle relevante informatie over je scooter zien; Hoe zagen je afgelopen ritten eruit? Hoeveel actieradius heb je nog over? Waar staat je scooter geparkeerd? Ook zorgt de app ervoor dat je e-scooter automatisch ontgrendelt en vergrendelt als je in de buurt komt. Je hoeft dus geen telefoon of sleutel meer uit je zak te halen om weg te rijden.

Veiligheid

Alle Segway eScooters zijn voorzien van state-of-the-art veiligheidsmaatregelen. Opvallend is dat een technologie die vooral bekend is van auto’s en motoren nu ook wordt toegepast in een scooter: de E125S heeft een ABS remsysteem zodat de grip ook in noodsituaties optimaal blijft.

De accu zit in tegenstelling tot de meeste e-scooters op de markt onder in de voetenplank, waardoor er een laag zwaartepunt is gecreëerd, ideaal voor optimaal en veilig rijcomfort.

Uiterlijk en design

De eScooters zijn speciaal ontwikkeld voor de Europese consument. Zo hebben de e-scooters een extra lange zit waardoor er met gemak twee volwassenen op kunnen zitten. Onder het zadel hebben de modellen 27 liter bagageruimte. Dit is, afhankelijk van model en formaat, voldoende voor twee helmen.

Elektrische scooters dienen niet alleen betrouwbaar en efficiënt te zijn, ze moeten er bovenal goed uitzien. De Segway eScooters zijn uitgevoerd in moderne kleuren. Zo is de Launch Edition ‘E110SE’ uitgevoerd in Jet Black (mat), de reguliere editie ‘E110S’ is verkrijgbaar in Phantom Black (glans), Intense Red (glans), Stone Grey (mat), Steel Grey (glans) en Arctic White (glans). De ‘E125S’ is uitgevoerd in Phantom Black (glans), Atlantic Blue (glans), Arctic White (glans) en Ruby Red (glans).

Bovenop het stuur zit een groot LED-kleurenscherm waar alle belangrijke informatie goed af te lezen is, zoals snelheid en resterende accucapaciteit. Aan de voor- en achterzijde van de Segway eScooters zit een opvallende LED-strip wat zorgt voor helder zicht. Het gebruik van LED voor de verlichting en beeldscherm zorgt voor een uitzonderlijk laag energieverbruik.

Nieuwe eBrommer

Naast de drie nieuwe eScooters, introduceert Segway tevens een eBrommer, de B110S. Deze compacte eenzits elektrische brommer is verkrijgbaar vanaf €1.699,- en heeft een actieradius tot 105 km. Deze eBrommer komt deze zomer naar Nederland. De B110S zal verkrijgbaar zijn in zowel 25 km/u als 45 km/u model en wordt uitgevoerd in een aantal opvallende kleurcombinaties.

Aanvullende informatie: beschikbaarheid en specificaties

De speciale Launch Edition E110SE zal vanaf april 2021 beschikbaar zijn bij diverse scooterwinkels en zal in een beperkte oplage worden verkocht. Dit model heeft een extra grote accu t.o.v de reguliere E110S die zorgt voor een actieradius tot 97 km, een unieke, matzwarte lak en een set Segway e-skates kado. Alle reguliere modellen worden in de zomer van 2021 verwacht.

www.segway.com