Honda Motor Europe heeft het genoegen om een groot aantal upgrades aan te kondigen voor de CBR500R, zijn middengewicht-sportmotorfiets die werd gelanceerd in het verkoopseizoen 2013. Dankzij zijn combinatie van levendige prestaties en sportieve styling heeft de CBR500R een enorme populariteit opgebouwd bij motorrijders die voordien met kleinere machines reden, en ervaren rijders op zoek naar allround sportiviteit.

Upgrades voor 2016 zijn onder meer:

  • Een volledig nieuwe look gebaseerd op het designthema ‘Agressive Speed Shape’. Scherpe en strakke karakterlijnen lopen van zijn nieuwe voorzijde – met dubbele ledlichten in een steile hoek – helemaal door tot zijn naar boven gerichte achterpartij – eveneens voorzien van ledverlichting – om snelheid en zelfvertrouwen uit te stralen.
  • Verschillende rijdergerichte upgrades, waaronder een voorwielophanging met instelbare veervoorspanning, een grotere benzinetank met een nieuwe scharnierende tankdop, instelbare remhendels en een contactsleutel in ‘wave’-stijl.
  • Een nieuwe kortere uitlaatdemper voor een betere massacentralisatie, met een interne structuur die is afgesteld voor een overtuigende lage en heldere uitlaatsound.
  • Een gamma van dynamische nieuwe kleurschema’s.

Met deze upgrades puurt de CBR500R modeljaar 2016 een maximum aan sportieve prestaties, stijl en karakter uit deze echte motorfiets voor houders van een A2-rijbewijs.

De CBR500R modeljaar 2016 zal voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld op de American International Motorcycle Expo, die op 15 oktober van start gaat in Orlando (Florida).