Emco timmert al jaren aan de weg als het om ‘elektrisch’ gaat. Meerdere modellen en eigenlijk voor ieder wat wils.

novi

Onderaan de ladder treffen we deze Novi aan. Leuk design, een moderne lithium-ion accu en een scherpe vanafprijs. De Novi heeft een prijskaartje van €3.049,- (met 1x 28Ah accu). Wij reden met de 37Ah sterke accu (€3.303,-), er is zelfs de mogelijkheid om de scooter uit te rusten met dubbele accupacks. Kijken we naar de elektrische Emco dan zien we een verrassend leuke scooter.

Smalle bouw

De scooter heeft een smalle bouw, de bedieningsknoppen zijn netjes en logisch en ook het analoge dashboard is overzichtelijk. Het wordt er allemaal niet spannender van, maar dat hoeft ook niet. Achter het zadel vinden we nog een handig rekje waar de passagier zich goed aan vast kan houden of waar een optionele topkoffer op gemonteerd kan worden. Aan de achterzijde treffen we ook het achterlicht, met aan weerszijden geïntegreerde richtingaanwijzers. Althans, zo lijkt het want vreemd genoeg zitten deze niet aangesloten en zijn er losse richtingaanwijzers geplaatst. Kijken we naar de elektrische aandrijving, dan zien we hier gelijk weer positieve punten.

1.500 Watt

Emco monteert namelijk een 1.500 Watt naafmotor. Het moet dan ook gezegd worden, dit merk je weldegelijk. De Novi ontpopt zich al snel tot een fijne metgezel. De smalle banden zorgen er voor dat hij snel reageert op stuurcommando’s waardoor je zeker in de stad iedereen te vlot af bent. De voetruimte op de vlakke treeplank is ook nog eens heel behoorlijk, waardoor we geen reden hebben tot klagen. Met de Novi kwamen we door de sterke (optionele) 37Ah accu, 53 kilometer ver totdat de scooter in zijn eco-modus sprong. Volgens Emco kan je dan nog 5 á 10 kilometer verder rijden, maar eigenlijk wil je dat moment mijden. waardoor we hier alleen maar lovende kritieken kunnen schrijven. Helemaal geen verkeerde actieradius dus, al had de naald van de ‘voorraadmeter’ wel iets eerder mogen zakken.

Conclusie

Elektrische mobiliteit, voor onze ‘petrolheads’ een doorn in het oog. Echter, ook diegene die benzine door zijn of haar aderen heeft lopen kan er toch niet omheen dat een elektrische scooter helemaal niet verkeerd is. Een ritje op deze Novi leert ons dat het een scooter is zonder teveel poespas. Met een prijskaartje van €3.049,- wordt de scooter afgeleverd met een enkele 28Ah lithium-ion accu met een actieradius van rond de 40 kilometer (bij 45km/u), optioneel is er nog een tweede accu te plaatsen, en zoals bij ons zelfs twee van 37Ah waardoor je zomaar 120 kilometer verder komt. Let wel, bij 25km/u is de actieradius zomaar tweemaal zo hoog! Kortom, we zijn enthousiast geraakt over deze nieuwe Novi. Een kwalitatief goed product en het is dan ook niet zomaar dat de Novi al jarenlang een goed verkopend model is van het Duitse Emco!

10% kortingsactie

Wie nu een Emco koopt geniet van maar liefst 10% korting. De korting geldt voor de modellen Novi, Nova en Novantic in de periode van 1 december 2020 tot en met 28 februari 2021.

www.emco-e-scooter.com/nl/

tekst en foto’s: Raymon de Kruijff