Louis presenteert een nieuwe aflevering in de populaire serie “Motorkleding die er niet zo uitziet”. De motor-hoodie VUJ-2 maakt deel uit van Vanucci’s Urbano-lijn en is dus bedoeld als casual outfit voor in de city.

De camouflage is bijna perfect. Wat er aan de buitenkant uitziet als modieuze vrijetijdskleding, is aan de binnenkant volledig versterkt met Armalith. Dit is echt een wondermateriaal: het ziet eruit als katoen, voelt aan als katoen, maar is extreem scheur- en slijtvast. Dit komt door de 31% polyethyleen (UHMWPE, vraag maar aan Wikipedia) in de stof.

Daaronder zitten level 2-protectoren van Sas-Tec, op de schouders en ellebogen, achteraf te plaatsen op de rug. De pasvorm is vrij slank zodat de protectoren zitten waar ze moeten zitten. Ook goed voor de veiligheid: korte verbindingsrits om omhoog glijden te voorkomen en veiligheidsnaden op bijzonder kwetsbare plekken.

Je kunt de hoodie Vanucci VUJ-2 kopen in je vriendelijke Louis-winkel of op louis.de voor 299,99 euro in de maten 48 tot 58.