Verrassing op EIMCA 2018, de internationale motorfietsbeurs in Milaan. De Oostenrijkse KSR Group kondigt aan dat zij het traditionele Italiaanse merk “Malaguti” heeft gekocht en presenteert een assortiment dat vanaf begin 2019 beschikbaar is.

Het bedrijf Malaguti werd in 1930 opgericht door Antonino Malaguti in San Lazzaro di Savena, een voorstad van de traditionele universiteitsstad Bologna, als een fietsdealer en reparatiewerkplaats. De gepassioneerde fietser begon snel daarna zijn eigen fietsen te maken. Vanaf 1949 bouwde Malaguti fietsen met hulpmotoren, kort daarna ook kleine motorfietsen en uiteindelijk ook scooters.

In tegenstelling tot andere fabrikanten weigerde Malaguti deel te nemen aan de wapenwedloop van motorfabrikanten met steeds grotere en duurdere modellen. Voor Malaguti waren sportiviteit en dynamiek niet iets voor dure racetochten, maar een onderdeel van alle motorfietsen, die vooral het jonge publiek hebben aangetrokken.

De Oostenrijkse KSR Group herdefinieert nu het traditionele merk. Het getoonde programma is volledig toegewijd aan de “Spirit of Bologna” en biedt dynamische en betrouwbare motorfietsen en scooters voor een jong, stedelijk publiek.

KSR heeft een competente productiepartner gevonden voor het modellengamma dat wordt getoond in Milaan, door wie de nieuwe Malaguti-motorfietsen kunnen worden uitgerust met betrouwbare en beproefde Italiaanse technologie. De modellen die in Milaan worden gepresenteerd, worden aangedreven door watergekoelde injectiemotoren die door Aprilia zijn ontwikkeld. De motoren van de 125cc-motorfietsen maken maximaal gebruik van de maximaal toegestane 11 kW in de L3-A1-registratieklasse en dus in de A1-rijbewijsklasse.

De Supermoto XSM 125, de afgeleide cross-country versie XTM 125 en de Naked Bike Monte Pro 125 worden vanaf februari 2019 gemaakt. Racemotoren en adventuur tourders in deze klasse zijn nogal ongebruikelijk, maar er is veel vraag naar door jonge rijders.

Malaguti zal ook in staat zijn om aan deze vraag vanaf februari 2019 te voldoen met de RST 125- en Dune 125-modellen. Het model Madison 300 met uitgebreide hoogtechnologische uitrusting en hoog rijcomfort is de eerste bijdrage van Malaguti aan het scootersegment, beschikbaar vanaf april 2019.

De introductieprijzen voor de XSM- en XTM-modellen bedragen € 2.999,-. Malaguti belooft ook een eerlijke prijs-prestatieverhouding voor de andere modellen.

Vanaf dat moment zou het moeten doorgaan, aangezien de ene lancering volgt op de andere. KSR werkt al intensief aan de uitgebreide uitbreiding van haar portfolio. Aan de ene kant zullen instapvoertuigen het onderste gedeelte van het segment afronden, terwijl motorfietsen met grotere cilinderinhoud en een driewielige scooter het bovenste gedeelte van het bereik uitbreiden. Als een van de toonaangevende leveranciers van elektrische tweewielers zal KSR in de toekomst ook milieuvriendelijke en fluisterstille Malaguti-motorfietsen en -scooters ontwikkelen.

 Meer informatie is beschikbaar op www.malaguti.bike!