In september 2015 is de carbon nul-emissie Saroléa Manx 7 superbike, uitgerust met Bridgestone Battlax RS 10 sportradiaalbanden, gehomologeerd op het Isle of Man voor gebruik op de openbare weg.

De Saroléa-reis naar duurzaam motorrijden heeft daarmee een beslissende hobbel genomen. De vol-elektrische Saroléa is nu officieel en goedgekeurd op de openbare weg te vinden!

Saroléa plant op dit moment de ontwikkeling en productie van high-performance street-legal elektrische motorfietsen in gelimiteerde aantallen op het Isle of Man – waarmee het tijdperk van duurzaam elektrisch motorrijden een enorme stap dichterbij komt.

Van circuit naar de weg
De Saroléa Manx 7 straatfiets is rechtstreeks afgeleid van de Saroléa SP7 die met succes deel heeft genomen aan de Isle of Man TT Zero-races in 2014 en 2015. Rijdend op Bridgestone Battlax VO2 slicks, miste de Saroléa op een haar na het podium dit jaar na het voltooien van de legendarische 60 kilometer lange TT met een gemiddelde snelheid van meer dan 170 km/h.

Naar duurzaam motorrijden
Bridgestone, de grootste banden- en rubberfabrikant ter wereld, is een technische samenwerking aangegaan met Saroléa  in 2014, voor het leveren van technische ondersteuning en bandenexpertise voor de ambities van Saroléa op het circuit en op de weg.

De samenwerking komt voort uit de betrokkenheid van Bridgestone bij een toekomst met duurzame mobiliteit. Het uitgangspunt daarbij is het milieubeleid op lange termijn van de Bridgestone Corporation, dat is gericht op natuurbehoud, behoud van grondstoffen en vermindering van de CO2-uitstoot.

Jake Rønsholt, Managing Director, Consumer Business Unit, Bridgestone Europe, legt uit: “Deze samenwerking geeft Bridgestone de unieke kans onze MotoGPTM-ervaring te combineren met onze visie op duurzame mobiliteit. De Saroléa superbike baant de weg voor een toekomst met elektrisch motorrijden, op het circuit en op de weg.”

Bridgestone Nederland B.V. is een dochteronderneming van Bridgestone Europe en maakt deel uit van Bridgestone Corporation, ’s werelds grootste rubber- en bandenproducent. Bridgestone werd in 1931 opgericht door Shojiro Ishibashi en is de Engelse vertaling van Ishibashi’s naam, die letterlijk “stenen brug” betekent. De verkooporganisatie Bridgestone Nederland is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van het volledige assortiment van Bridgestone banden in de Nederlandse markt.

Voor het seizoen 2014-2015 sponsort Bridgestone de Audi FIS Alpine Ski World Cup. Het sponsorinitiatief maakt deel uit van een geïntegreerde product- en marketingbenadering in heel Europa om Bridgestone’s groeiende handel in winterbanden nog verder te versterken.

Bridgestone wordt onder andere door de autofabrikanten beschouwd als het toonaangevend bedrijf op het vlak van Run Flat Tyre technologie. Bridgestone banden leveren wereldwijd topprestaties op de veeleisende circuits in het MotoGP World Championship. Meer informatie vindt u op http://www.bridgestone.nl