2023 staat bij BMW Motorrad volledig in het teken van de viering van het 100-jarige bestaan van het merk, met speciale modellen en een Roadshow. Onlangs onthulde BMW Motorrad de exclusieve BMW R nineT 100 Years Edition en R 18 100 Years Edition. Die krijgen nu gezelschap van de unieke BMW CE 04 100 Years Edition. Uniek, omdat er maar één exemplaar van is. Bijzonder, omdat deze elektrische motorscooter als symbool van stedelijke mobiliteit van de toekomst het podium vormt voor verwijzingen naar de rijke historie van BMW Motorrad.

De BMW CE 04 100 Years Edition is een opvallende creatie: BMW Motorrad Nederland heeft het revolutionaire design voorzien van talrijke klassieke elementen. De speciale lak, de pinstriping, de bekleding van het zadel en het oorspronkelijke BMW logo op de zijkanten zijn stuk voor stuk een verwijzing naar het verleden. BMW Motorrad Nederland heeft de kleuren en andere details ontleend aan de legendarische BMW R 32 motorfiets, die die het pad plaveide voor het succesverhaal van BMW Motorrad, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Met de BMW CE 04 opende BMW Motorrad afgelopen jaar een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal . Deze motorscooter met elektrische aandrijving valt op door het progressieve design. Het vlakke energieopslagsysteem in de bodemplaat biedt de ontwerpers een grote vrijheid. Onder de zwevende buddyseat is een groot, verlicht opbergvak voor de helm en de laadkabel, bereikbaar via een klep aan de rechter zijkant.

Met de BMW Motorrad Connected App kan de rijder de functies van een smartphone zien en bedienen via een groot 10.25 inch display. Toegankelijkheid van interactieve navigatie, telefonie en een eigen playlist was niet eerder zo makkelijk op een motorscooter. Al deze innovatieve eigenschappen maken de BMW CE 04 een ideaal podium voor deze 100 Years Edition.

100 Years Roadshow

BMW Motorrad Nederland start ter ere van het 100-jarige bestaan ook met de 100 Years Roadshow. Deze vindt tussen april en september nagenoeg elk weekend plaats bij een andere BMW Motorrad dealer. Het is dan mogelijk om proef te rijden op maar liefst vijftien modellen van BMW Motorrad, waaronder de tot 1.923 stuks gelimiteerde R nineT 100 Years Edition.

De ingetogen vormgeving van de R nineT is zonder meer al het uithangbord van 100 jaar motorbouw en onafgebroken passie van BMW Motorrad voor de boxermotor. Kenmerkende elementen zijn het klassieke roadster-design met de compacte tank, de hoogwaardige materialen en doeltreffende stijlelementen. De 100 Years Edition onderscheidt zich onder meer door elementen in Classic Chrome, unieke Option 719 gefreesde componenten en een in Oxblood rood uitgevoerd zadel.

Inschrijven voor de 100 Years Roadshow kan hier