BMW Motorrad breidt zijn assortiment toermotorfietsen in het middensegment uit met de nieuwe modellen BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS. Deze nieuwe toevoegingen beloven een verrijkte ervaring op het gebied van offroad-rijden, toertochten en avontuur. De officiële introductie van deze modellen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

De BMW F 800 GS is een uitstekende keuze, vooral voor rijders die net beginnen. Aan de andere kant van het spectrum vinden we de avontuurlijke BMW F 900 GS Adventure, perfect geschikt voor diegenen die uitdagende reizen willen maken. Alle drie modellen hebben aanzienlijke upgrades ondergaan en bieden nu ook een uitgebreidere standaarduitrusting naast de nieuwe motoren. De BMW F 900 GS steekt eruit vanwege zijn geavanceerde innovaties. Deze motorfiets heeft zijn capaciteiten aanzienlijk vergroot, met verbeterde offroad-prestaties en een gewichtsvermindering van 14 kg ten opzichte van het voorgaande model, waardoor het een bijzonder sportieve aanvulling is op de F-serie.

895cc in plaats van 853cc

De nieuwe tweecilinder lijnmotor, die voor het eerst zijn opwachting maakte in de BMW F 850 GS in 2018, vormt de kern van deze modellen. Het vergrote slagvolume van 895 cc (voorheen 853 cc) belooft een dynamische rijervaring, gepaard met een karakteristiek geluid. De BMW F 900 GS en BMW F 900 GS Adventure leveren respectievelijk 77 kW (105 pk), terwijl de BMW F 800 GS een respectabele 64 kW (87 pk) biedt. Naast het toegenomen vermogen en koppel, zorgen deze nieuwe motoren voor soepeler rijgedrag, meer trekkracht en snellere acceleratie.

De BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS worden standaard geleverd met rijmodi, ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control). Optioneel kan het “rijmodi Pro” pakket worden toegevoegd, dat de dynamische capaciteiten van de motorfietsen verder verbetert met extra rijmodi, engine drag torque control en Dynamic Brake Control (DBC).

Alle modellen zijn gebouwd op een frame van aan elkaar gelaste, diepgetrokken plaatstalen onderdelen, waarin de tweecilinder lijnmotor is geïntegreerd. De BMW F 900 GS heeft een nieuwe lichtgewicht kunststof brandstoftank met een inhoud van 14,5 liter, wat een gewichtsbesparing van 4,5 kg oplevert in vergelijking met het vorige stalen model. De BMW F 900 GS heeft ook een nieuw ontworpen achtergedeelte, wat resulteert in een gewichtsbesparing van 2,4 kg en een dynamischer uitstraling. Een Akrapovič-uitlaatdemper bespaart nog eens 1,7 kg aan gewicht. Bovendien hebben zowel de BMW F 900 GS als de BMW F 900 GS Adventure nieuwe, volledig verstelbare upside-down telescopische voorvorken van Showa.

De offroad-prestaties van de BMW F 900 GS kunnen verder worden verbeterd met het optionele Enduro Pro-pakket, dat onder andere een volledig verstelbare telescopische voorvork met titaniumnitride-coating, een volledig verstelbare centrale veerpoot, stuurverhogers en een M Endurance-ketting bevat. De elektronische ophanging Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) is optioneel beschikbaar op de BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS.

De ergonomie van de BMW F 900 GS is geoptimaliseerd voor offroad-gebruik, met enduro-voetsteunen en een aluminium zijstandaard. De verstelbare versnellingshendel, nieuwe voetremhendel en verbeterde schakelacties van de zesversnellingsbak dragen bij aan een verbeterde rijervaring. De BMW F 900 GS heeft ook een nieuwe LED-koplamp voor betere verlichting.

Alle modellen zijn voorzien van krachtige LED-lichtunits en een groot, goed afleesbaar 6,5-inch TFT-scherm voor connectiviteit, met de mogelijkheid om navigatieapparatuur, action cams en meer te monteren. Het nieuwe ontwerp van de BMW F 900 GS benadrukt zijn offroad-kwaliteiten, sportiviteit en dynamische prestaties, terwijl de BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS ook beschikken over aantrekkelijke varianten en kleurenschema’s.

Vanaf prijzen:

  • BMW F 800 GS: €12.950,- euro
  • BMW F 900 GS: €16.950,- euro
  • BMW F 900 GS Adventure: €17.750,- euro