Cardo Systems en KTM hebben de handen ineengeslagen om een speciale editie van de premium Packtalk Edge te lanceren. De ‘KTM Packtalk Edge’ is compact en licht en sluit perfect aan bij de geavanceerde technologie, kracht en sensatie die KTM-rijders via hun stuur zullen voelen.

KTM Packtalk Edge

De KTM Packtalk Edge is een top-of-the-range mobiele communicatie- en connectiviteitsunit voor rijders en is speciaal gemaakt voor ‘orange bleeders’ die hun ervaringen willen delen, of ze nu over het asfalt scheuren, een trail terroriseren of meedogenloos een route te lijf gaan.

Dankzij de samenwerking tussen KTM en Cardo Systems is de KTM Packtalk Edge voorzien van de kenmerkende KTM-kleur en -graphics, evenals vele andere attributen. De Bluetooth-eenheid is water-, stof- en modderdicht en wordt geleverd met een unieke magnetische ‘Air Mount’, waarmee de slanke en antennevrije eenheid universeel op alle helmen kan worden bevestigd. De KTM Packtalk Edge is net zo gemakkelijk te bedienen als elk ander KTM-model.

Dynamic Mesh Communication

Dankzij de Dynamic Mesh Communication (DMC)-software kunnen tot 15 units op hetzelfde signaal worden aangesloten met een bereik van 8 km (1,6 km van rijder tot rijder). Diepe breedbandintercomkwaliteit wordt gecombineerd met uitmuntende luidsprekers van de gerenommeerde leverancier JBL en een nieuwe generatie ruis onderdrukkende microfoons. Met de microfoon kunnen rijders optimaal gebruik maken van de Natural Voice Operation-engine, wat betekent dat de KTM Packtalk Edge kan worden geactiveerd door eenvoudige spraakopdrachten.

De batterij heeft een gebruiksduur van 13 uur, USB-C en wordt standaard snel opgeladen – een snelle laadbeurt van 20 minuten geeft gebruikers twee uur rijtijd en 1,5-2 uur biedt een volledige lading – en is volledig compatibel met elke KTM TFT* voor FM-radio (met zes voorkeuzezenders) of andere App-opties.

Dankzij over-the-air software-updates via de Cardo Connect App zijn er geen kabels of Wi-Fi-adapters nodig om ervoor te zorgen dat het KTM Packtalk Edge-apparaat is voorzien van de nieuwste firmware.

Shachar Harari, VP Business Development bij Cardo Systems, zegt hierover: “Het is een absoluut genoegen om de krachten met KTM te bundelen en motorrijders het meest geavanceerde Packtalk Edge-apparaat van het KTM-merk aan te bieden. Zodra je als motorrijder oranje ziet, weet je meteen dat het om KTM gaat. Samen met het uitgebreide PowerWear-assortiment kunnen rijders hun merkentrouw helemaal tot uiting brengen in hun communicatietoestel.”

Federico Valentini, KTM Head of Global Marketing: “Onze alliantie met Cardo betekent dat we twee dingen kunnen vieren die voor ons bij KTM heel belangrijk zijn. Het eerste is KTM-rijders uitrusten met toonaangevende technologie om hun rijervaring te maximaliseren en we weten dat Cardo een van de beste partners is om dit te kunnen bereiken. De KTM Packtalk Edge is een geweldige uitrusting die echt het verschil zal maken op een gezamenlijke reis met bijvoorbeeld een KTM DUKE of KTM ADVENTURE. Ten tweede wil je ervoor zorgen dat elke rit met een KTM zo leuk, opwindend en gedenkwaardig mogelijk is. Als dat met vrienden of motorvrienden gebeurt, is dat nog beter en wordt de KTM Packtalk Edge onmisbaar.”

De nieuwe KTM Packtalk Edge heeft een maximum prijskaartje van €389,95 en zal in juni verkrijgbaar zijn bij de KTM- en Cardo-verkooppunten of kan rechtstreeks worden besteld via www.cardosystems.com.

KTM en Cardo Packtalk Edge Essentiële info

  • Special Edition KTM Packtalk Edge gebaseerd op het Cardo Systems Packtalk Edge apparaat
  • Water-, stof- en modderdichte buitenunit die met een magnetisch ‘Air Mount’-systeem aan elke helm wordt bevestigd
  • Bluetooth-apparaat van topklasse met spraakgestuurd systeem en bediening, JBL-spec en kwaliteitsluidsprekers
  • Verbindt tot 15 rijders over een afstand van 8 km
  • Volledig opgeladen in twee uur voor 13 uur gesprekstijd

*Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor meer informatie over de mogelijkheden van uw machine. Beperkingen door natuurlijke stemcommando’s kunnen voorkomen wanneer de motor is aangesloten.

(Photocredits: KTM/Emanuel Tschann)