Unu lanceert de perfecte reisgenoot voor het dagelijks leven in de stad: de nieuwe unu e-scooter. Deze nieuwe scooter is ontworpen door vooraanstaand Italiaans productontwerper Christian Zanzotti, onder meer gewaardeerd en bekend om zijn productontwerp voor Audi, BMW en Rolls Royce.

Meteen na de lancering van de unu Scooter Classic in 2015 begon het unu-team met het verzamelen van ideeën voor de tweede generatie unu-scooter, waarin alle waarden en de persoonlijkheid van het eigen merk moesten terugkomen. Het doel was om tot een eenvoudig en toegankelijk product te komen, dat het dagelijkse leven in de stad zou vergemakkelijken en de mogelijkheid voor een toekomstige deeleconomie voor elektrische mobiliteit zou waarborgen.

Oplossingsgericht design
Aan ontwerper Christian Zanzotti de uitdaging om de missie en waarden van unu te vertalen naar een esthetisch harmonieus en industrieel produceerbaar product, met het dagelijkse leefpatroon van de moderne mens als uitgangspunt. Daarbij moest het design de gebruiksvriendelijkheid van de scooter maximaliseren.

En met resultaat: met slechts drie buttons, gekoppeld aan de gebruiksvriendelijke unu-app, is de scooter heel gebruiksvriendelijk zonder voorafgaande kennis of training. Daarnaast is de nieuwe scooter voorzien van een minimalistische oplader, een LED-voorlicht, een opbergvakje speciaal voor het kentekenbewijs én is het uitgebreide helmcompartiment met genoeg ruimte voor batterijen, helmen en boodschappen verbeterd zodat het zich kan meten met de opbergruimte van grotere auto’s.

Een duurzame en deelbare reisgenoot
Ontwikkelingspartner PEM Motion droeg bij aan het voertuig ontwerp, zodat het ontwerpteam zich daarnaast ook kon focussen op de duurzaam een slijtvaste specificaties van het product want de nieuwe unu Scooter moest toekomstbestendig worden gemaakt voor de deeleconomie. In de praktijk resulteerde dit in breukvaste productiematerialen en key-sharing geïntegreerd in het product. Kortom, een reisgenoot die eerlijkheid uitstraalt en een gewaardeerde partner in de hectische mobiliteit van het moderne leven vandaag de dag. Christian Zanzotti: “Tegenwoordig dienen producten niet meer als een statement. Hun functionaliteit, bediening en service zorgen ervoor dat ze opvallen. Productdesign en het mooie van een product zit hem in de natuurlijkheid van de functies, en dit zie je mooi terug in de nieuwe ontwikkeling van deze scooter. De nieuwe unu Scooter is gewoon slim.”

De specificaties
De nieuwe unu Scooter is sinds mei 2019 tegen gereduceerd tarief beschikbaar als pre-order en wordt vanaf voorjaar 2020 geleverd in drie verschillende modellen en kleurvariaties: Basic (Glossy Red, Glossy Blue), Standard (Matte Pine, Matte Sand, Matte Coral) en Premium (Matte White, Matte Black). Gebruikers profiteren van innovatieve, slimme features zoals key sharing, diefstalbeveiliging en geïntegreerde navigatie. Het eerste eigen product ontwerp van unu maakt het mogelijk om dit jaar de internationale markt van de deeleconomie te betreden, en verder te werken aan hun visie van een elektrisch, verbonden en autonoom voertuig. De batterij is uitneembaar en op te laden via het stopcontact en heeft een actieradius tot wel 100 km. De scooter bereikt een maximumsnelheid van 45 km per uur. De unu scooter is te koop vanaf 2.799 euro.

www.unumotors.com/nl