Dainese komt met goed nieuws voor de motorrijder die zich niet enkel beperkt tot stralende zomerdagen, met twee invalshoeken die dezelfde belofte doen: vanaf nu duurt het motorseizoen 365 dagen.

HeklaLifestyle2

Dainese Hekla Absoluteshell Pro 20K: Welke regen?
De Dainese Hekla outfit is perfect om ook het slechtste weer te trotseren. De outfit is uitgerust met het Dainese ABSØLUTESHELLÔ Pro 20K membraan. In het geval van de Hekla is dit revolutionaire membraan gelamineerd tegen de QuickDry buitenstof. Als gevolg hiervan is de Hekla niet alleen 100% waterdicht, maar neemt het materiaal geen water op. Dit zorgt voor lichtgewicht draagcomfort, en geen onnodig gevoel van kou als gevolg van een volgezogen motorjas en motorbroek. Om extra slijtvastheid te waarborgen op plaatsen waar het het verschil kan maken zijn de schouders en ellebogen uitgevoerd in extreem slijtvast Ripstop materiaal.

Alles met één hand te bedienen
Wat het weer ook brengt; dankzij ventilatieopeningen op de borst, rug, armen en benen is de Hekla met één hand te veranderen in een zomerse motoroutfit met directe ventilatie op het lichaam. Om nog flexibeler met de omstandigheden om te kunnen gaan zijn de jas en broek voorzien van een uitneembare Polartec® Power AirÔ voering; in het geval van de jas is deze als los jack draagbaar.

Slimme opties
Om ook de meest veeleisende motorrijder tevreden te stellen biedt de Hekla diverse opties en accessoires om het de avontuurlijke rijder makkelijk te maken. Een keur aan opbergmogelijkheden is aanwezig, van gegarandeerd waterdichte zakken dankzij het Fidlock® Hermetic systeem tot snel toegankelijke “Elastic Mesh “zakken aan de voor- en achterzijde. Verstelmogelijkheden op de mouwen, hals en broekspijpen zorgen voor een perfecte pasvorm onder alle omstandigheden.

Dainese Springbok 3L Absoluteshell: vanaf de andere kant bekeken
Daar waar de Hekla zich van een hermetisch afgesloten pak laat transformeren tot een ventilerende outfit, benadert de Dainese Springbok het thema vanaf de andere kant. Dankzij een 3-laags constructie laat de gehele outfit zich afhankelijk van de weersomstandigheden aanpassen van een zomerse doorwaaioutfit tot een wind- en waterdicht motorpak, klaar voor de meest erbarmelijke omstandigheden.

Uitgekleed
Vanaf de buitenlaag -uitgevoerd in slijtvast, stretchend Mugello en DuratexÔ  textielmateriaal en versterkt met suede panelen op schouders, ellebogen en knieën- naar binnen is de Springbok aan vrijwel elke weersomstandigheid aan te passen. Ontdaan van beide voeringen is de Springbok een ware zomeroutfit, met grote panelen die te openen zijn voor een optimale ventilatie van de rijder. Met de panelen terug op z’n plaats is het pak waterdicht te maken door het terugplaatsen van de waterdichte ABSØLUTESHELLÔ liner. Om naast de regen ook de kou onder alle omstandigheden te trotseren is er een thermovoering te plaatsen, die in het geval van de jas ook los draagbaar is als apart jack.

Klaar voor avontuur
Dankzij talloze opbergvakken heb je meer dan genoeg ruimte in de Springbok om al je spullen voor je volgende avontuur mee te nemen. Met een speciale waterdichte buitenzak is ook je telefoon altijd bij de hand, zonder dat je bang hoeft te zijn voor waterschade.

Twee gedachten, de beste protectie
Ondanks de verschillen die beide outfits kenmerken hebben de Hekla en de Springbok één ding gemeen: ze bieden de hoogste mate van protectie.  De schouders, ellebogen en knieën zijn voorzien van Dainese Pro-Armor CE-Level 2 protectoren, welke op de knieën verstelbaar zijn om de pasvorm te optimaliseren. Optionele protectoren zijn de G-Type rug- en borstprotectoren en de  flexibele Pro-Shape heupprotectoren.

Dainese Magic Connection®
Zowel de Hekla als de Springbok zijn voorzien van het Dainese Magic Connection® systeem. Hiermee kunnen handschoenen zoals de Karakum Ergo-Tek Magic Connection® met een magnetisch systeem aan de mouwen van de jas worden bevestigd wanneer je ze even niet nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een tankstop.

ABSØLUTE SHELLÔ: de absolute top
De Hekla en Springbok maken beiden gebruik van het Dainese ABSØLUTE SHELLÔ membraan, dat waterdichtheid garandeert in combinatie met het hoogste ademend vermogen. In het geval van de Hekla wordt gebruik gemaakt van ABSØLUTE SHELLÔ Pro 20K, wat staat voor een water verdragend vermogen van 20.000mm. Dit behoort tot de hoogste scores op het gebied van motorkleding, en dit garandeert ook onder de meest extreme omstandigheden een droge, comfortabele rit.

Maten en Prijzen

Hekla Jas                    Mt. 44 – 64     €849,95
Hekla Broek               Mt. 44 – 64     €499,95

Springbok Jas             Mt. 44 – 64     €749,95
Springbok Broek        Mt. 44 – 64     €449,95

De Hekla en Springbok outfits zijn verkrijgbaar bij alle Dainese dealers in Nederland. Kijk voor de complete dealerlijst op www.motomind.nl.