Primeur: Rotterdam, 13 november 2019 de dag dat de eerste Rotterdammer zijn elektrische Carver in ontvangst heeft genomen tijdens de Social Media Week. Daarmee debuteert het nieuwe stadsvoertuig in de maasstad. De Carver is ontworpen om forensen en stedelingen uit de auto te krijgen. Een betaalbaar, emissievrij en ultrasmal vervoersalternatief met een onvergelijkbare rijbeleving. 

Spectaculaire ervaring
Sinds september j.l. kan iedereen persoonlijk kennismaken met het nieuwe stadsvoertuig tijdens de Carver Café Meetups, georganiseerd in diverse  Nederlandse steden. Zie ook www.carver.earth/try/. Met het groeiend aantal orders komt de productie komende periode verder op stoom, waardoor de Carver steeds vaker zal opduiken in het Nederlands verkeer. Maar er kan er maar één de eerste zijn, voor Rotterdam gaat die titel naar Maarten Reijgerberg van RauwCC “Op zn Rotterdamst”. Op 20 november zal de 2de editie van Carver Cafe in Rotterdam plaatsvinden. 

Weinig autoforensen vragen zich af waarom ze 2000 kilo staal en 4 lege zitplaatsen nodig hebben om zich dagelijks te verplaatsen. Deze gedachte vormde echter de oerknal voor het ontwikkelen van de Carver. Een 100 % Nederlandse voertuiginnovatie die de kloof tussen auto en scooter overbrugt dankzij een unieke, gepatenteerde kanteltechnologie. 

Alternatief voor de auto
Terwijl groeiende steden worstelen met ruimte en leefbaarheid, worden conventionele gezinsauto’s in hoog tempo geëlektrificeerd. Deze ‘duurzame’ ontwikkeling verandert echter niets aan de ruimtelijke footprint van alleenreizende automobilisten. Tegenover de 2000 kilo staal per persoon, plaatst Carver een 330 kilo stadsvoertuig met verrassende X-factor om mensen uit hun auto te lokken. 

Geen files of parkeerdruk
De Carver is een elektrische driewieler met een kantelende ‘cockpit’ die automatisch je balans bewaakt. Het stadsvoertuig verenigt de voordelen van een auto en een scooter in een spectaculaire nieuwe rijervaring. Met een topsnelheid van 45 km/u en een breedte van 98 cm valt de Carver in de scooterklasse. De slanke driewieler maakt het eenvoudig om files en parkeerproblemen te omzeilen. 

Transitieversneller
Met een aanschafprijs van € 8.990,- en zeer lage maandlasten maakt de Carver elektrisch rijden breed toegankelijk. Zeker voor autoforensen en stedelijke professionals die gebruikmaken van de grote fiscale voordelen voor zakelijk gebruik. Een volle batterij (laadkosten €1,-) vervoert je van Amsterdam naar Utrecht en weer terug. Met of zonder passagier en ieder seizoen warm en droog.

Kanteltechnologie
Het geheim van de Carver zit in de kanteltechnologie – Dynamic Vehicle Control® – die actief je balans reguleert in bochten. Een gepatenteerde Nederlandse innovatie waarmee voormalig snowboard kampioen Chris van den Brink de kloof wist te dichten tussen auto en scooter. De ‘Carver-sensatie’ ontstaat door de algoritmische koppeling tussen je rijgedrag en de kantelhoek van je ‘cockpit’. 

carver.earth