Tijdens het weekend van 13 en 14 juli vindt de 2e editie plaats van Rotterdam DirtRide. Het weekend draait volledig om beleving, de ervaring van de motorrijder zelf en de magie van de motorcross zoals in de jaren ‘70 en ’80.

Scheuren, racen, sprinten en motopolo in de modder

Na het enorme succes van de 1ste editie van Rotterdam DirtRide in september 2018 komt er een vervolg deze zomer. Vanwege het succes is Rotterdam DirtRide uitgebreid naar een 2-daags event. De 2e editie vindt plaats op 13 & 14 juli in Rotterdam, direct langs de A13. Het is een uniek en eigentijds evenement dat draait om de passie voor vintage en custom motoren zoals cafe racers & scramblers. Een braakliggend grasterrein van ongeveer 10.000 m2 langs de A13 wordt speciaal voor dit weekend omgetoverd tot een festivalterrein met verschillende racebanen, waarop wedstrijden plaatsvinden. Bezoekers kunnen hieraan deelnemen op hun eigen motor. Denk aan een 40 meter lange sprint race, een dirt race en ook motorpolo. Naast de races kunnen bezoekers ook diverse nieuwe modellen motoren testen van o.a. Husqvarna Motorcycles, Indian Motorcycle, Royal Enfield en Triumph Motorcycles.

Op de eerste editie in 2018 zijn veel positieve reacties gekomen uit zowel binnen- als buitenland en is er veel over geschreven in de media en diverse motor gerelateerde bladen. Het evenement trok in 2018 ruim 700 bezoekers over de hele dag.

A weekend well spent ‘Het is geen motorshow of een rij met verkoopstandjes, maar je eigen motor kunnen rijden in extreme omstandigheden op een unieke locatie, langs de A13 in Rotterdam. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op de nieuwste motoren een proefrit te maken. We bieden 100% beleving en maken een knipoog naar de magie van de motorcross zoals in de jaren ‘70 en‘80’.” aldus organisator Gideon.

Tickets en bezoekers

De voorverkoop is gestart op 14 april en 70% van de kaarten is inmiddels al verkocht. Rijders kunnen hun ticket bestellen via www.rotterdamdirtride.com. Het event is op zondag gratis toegankelijk voor bezoekers.

Waar en wanneer

Locatie: Delftweg vlak naast de A13 (ter hoogte van Autobedrijf Van Dartel en Xtramaterieel).

Datum: 13 en 14 juli 2019.

Partners

Partners en sponsoren zijn onder andere RedBull, Jupiler, Sailor Jerry, Motorcycle Storehouse, ROEG, Rev’it, Ecomaxx, Xtra materieel, Volker Stevin, Dunlop.

Programmering:

Zaterdag:

15.00- 18.00 uur – Vrije training zonder publiek

Overnachting op camping Rotterdam

Zondag:

10.00 – 11.00 uur | Breakfast on the track | Passe-partout.

12.00- 13.00 uur | VIP GENTLEMAN RIDERS & BUILDERS CUP | Invite only.

13.30 -14.30 uur | KING OF THE STRIP Wrench Kings | Sprintrace.

14.30 – 16.30 uur | Run what you bring cup | Dirtrace (classic & vintage)

17.00 – 18.30 uur | Moto polo | A gentleman sport.

18.30- 19.00 uur | Dirtpool | 20 meters mudsprint

Over de organisatie

Het event wordt georganiseerd door Gideon Schipaanboord, oprichter van de maandelijkse Rotterdamse Roll Out en organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride in Rotterdam en Joey Dellwel. Gideon en Joey willen hun plezier in motorrijden op laagdrempelige wijze delen met andere motorliefhebbers en ook dit jaar weer alle verwachting overtreffen. Het is zoals ze zelf zeggen, dit jaar “a weekend well spent!”

Rotterdam Dirt Ride – A weekend well spent

www.rotterdamdirtride.com