“Het verleden is niet dood, het is niet eens voorbij”, is een beroemd citaat van William Faulkner. Daar moest Ralf aan denken toen hij zaterdagochtend ongeveer 30 andere Vespisti ontmoette op een parkeerplaats in het zuiden van München. Zij kwamen allemaal samen om deel te nemen aan de 1e Fenderlight Vespa Tour van de Vespa Club München. Een speciale uitnodiging was uitgegaan naar de Vespa Oldtimer Freunde München, een andere Vespa-club in München met een voorkeur voor de vintage scooters met de verleidelijke rondingen. Gescheiden in de kleuren, verenigd in de materie: 2 clubs, één grote passie.

Bij lichte regen, natte wegen en onweer vertrokken de Vespisti op hun 8 inch banden. Zo’n ritje op een Faro Basso Vespa is niet voor bangeriken. Maar te zwakke zenuwen zijn nergens goed voor… Door de stad Starnberg en langs de Starnberger See naar Bernried naar het prachtige Buchheim Museum (“The Boat”). De poging om een ​​groepsfoto te maken voor de houten giraffen mislukte grandioos, een sympathieke chaos heerste over de verder strak georganiseerde groep.

Maar intussen was het onweer verder getrokken en vanaf dat moment omlijstten helderblauwe luchten het Vespa-konvooi schilderachtig. Op de Markptplatz in Penzberg wachtte een goedgehumeurde Stephan Huber van de gelijknamige snackbar hen op. Er was Weisswurst Carpaccio en heerlijke pasta, een welverdiende verfrissing aan een episch lange tafel, direct achter de nauwkeurig opgestelde Vespa’s. Italiaanse lichtheid ontmoet Duits gevoel voor orde.

Om het afscheid van dit leuke plaatsje makkelijker te maken, reed gastheer Stephan vanaf nu met de groep mee en reden ze rond de Starnberger See naar het mondaine Berg en daar naar het eerste huis op de locatie, het Strandhotel Berg. De Vespa Club München stelde niet teleur en nodigde iedereen uit voor koffie en cake, met een prachtig uitzicht op de Starnberger See. Een waardige afsluiting van deze prachtige reis.

Dank en lof gaan naar de Vespa Club München voor deze succesvolle vriendelijke Fenderlight Vespa Tour, voor het organiseren en uitnodigen!

Tekst & Foto’s: Ralf, directeur en mede-oprichter van SIP Scootershop

www.sip-scootershop.com