Afgelopen week heeft de Piaggio Groep in het Amerikaanse Boston GITA en KILO gepresenteerd. Deze twee autonome voertuigen zijn de eerste resultaten van Piaggio Fast Forward (PFF), een dochteronderneming van de Piaggio Groep die zich als geavanceerd Amerikaans onderzoekscentrum focust op de mobiliteit van de toekomst. Via Piaggio Fast Forward onderzoekt de Piaggio Groep de evolutie van mobiliteit in de nabije toekomst en wil de onderneming op basis hiervan een aanzienlijk breder aanbod aan technologische oplossingen gaan bieden.

GITA
GITA is een autonoom voertuig, ontworpen om mensen te assisteren. Hij kan zaken tot 18 kg vervoeren, neemt waar en communiceert. GITA kan een persoon met een snelheid tot 35 km/u volgen en kan zich onafhankelijk voortbewegen in een afgekaderde omgeving. Zijn persoonlijkheid wordt aangezet door ronde vormen en een modern design.

KILO
KILO is de ‘grotere broer’ van GITA en vervoert dankzij zijn forsere afmetingen tot 100 kg aan objecten in zijn 120 liter grote compartiment. Dankzij zijn drie wielen is KILO buitengewoon stabiel.

Revolutionair
De revolutionaire achtergrond van GITA en KILO zit hem in hun vermogen om assistentie te bieden aan mensen, om de beperkte mogelijkheden van de mensheid in de dagelijkse praktijk verder te vergroten. Daarmee worden ze nadrukkelijk beschouwd als een platform voor mobiliteit dat naar wens kan worden aangepast aan en geïntegreerd in verschillende behoeften onder uiteenlopende omstandigheden.

“Met de oprichting van Piaggio Fast Forward blikt de Piaggio Groep opnieuw vooruit in de toekomst, op jonge mensen, op toekomstige generaties, met het doel om voor die generatie een toonaangevende factor te zijn op het gebied van mobiliteit. Innovatie, onderzoek en nieuwsgierigheid vormen de grootste drijfveren voor deze innovatieve projecten,” verklaart Roberto Colaninno, Chairman en CEO van de Piaggio Groep.

Piaggio Fast Forward
PFF werd in 2015 opgericht in Boston door de Piaggio Groep om te pionieren binnen de smart mobility sector voor mensen en goederen. De missie van het onderzoekscentrum is mensen te helpen beter, verder, sneller en plezieriger voort te bewegen. PFF bouwt robots en lichtgewicht vervoersoplossingen voor, achter en onder mensen met een mobiliteitsbehoefte. In het huidige tijdperk van kunstmatige intelligentie, autonomie en verwevenheid zoekt PFF naar mogelijkheden om de mobiliteit van voetgangers, fietsers en skaters in drukke steden te verbeteren via nieuwe variaties op slimme voertuigen.

www.piaggio.nl