Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat Honda op de EICMA stand een aantal futuristische machines zien. In de ‘Design Studio’ hoek staan er dit jaar twee 125cc design studies van Honda’s R&D afdeling in Rome; de CB125X en de CB125M. Beide gebaseerd op, de in 2018 nieuw geïntroduceerde Neo Sports Café, CB125R.

Het 125cc segment heeft de afgelopen jaren een flinke opleving gehad en een groei van maar liefst 25% binnen de Europese markt in 2018. De conceptmodellen, ontworpen door projectleider Valerio Aiello en zijn team, laten twee zeer verschillende maar vooruitstrevende benaderingen zien binnen deze klasse.

De CB125M is een Naked met grote focus in het design op de ‘Street’ kenmerken, maar met ook een flinke knipoog richting ‘Super-Motard’. Vormgegeven in ‘Briljant Rood’, met zeer minimalistische en scherpe lijnen, het zadel dat naadloos overgaat in een kort en hoog kontje en een kleine LED koplamp.

De compleet witte CB125X daarentegen is een zeer duidelijk Adventure ‘X’ model. Met vele gepolijste lijnen en robuuste oppervlakten doet deze concept bike wat ‘Science Fiction’-achtig aan. De lijnen zijn zowel strak als atletisch, waarbij het zadel en het frame samen een voorwaartse houding geven die agressief oogt. De voorkant van de CB125X valt op door de drie lampen. Eén centraal licht en twee aan de zijkant van de voorvering geplaatst. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid en zichtbaarheid, maar zorgt tevens ook voor een unieke verschijning.

Beide modellen spreken met name de verbeelding van de jongere bezoekers van de EICMA Motorshow aan, in de hoop dat zij de vele mogelijkheden van een leven op twee wielen zullen overwegen.

Website NL: www.honda.nl
Website BE: www.honda.be