Het toonaangevende motorkledingmerk IXON en distributeur Perier Motorsport kondigen met genoegen hun samenwerking in Nederland per 1 mei 2022 aan. Het merk IXON, dat enkele jaren geleden in Nederland aanwezig was, maakt een sterke comeback op de Nederlandse markt door een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerde speler op het gebied van motorkledingdistributie.

Sandrine Gaudillat, Head of Export bij IXON
“We zijn erg verheugd om met deze nieuwe samenwerking naar Nederland terug te keren. De markt voor motorkleding is een zeer specifieke markt die een sterke productkennis en een nauw en vastgezet netwerk vereist. Perier Motorsport is de ideale kandidaat voor deze uitdaging. Het is een uiterst dynamisch bedrijf met veel aandacht voor de markt en wiens roeping het is om sterke banden te leggen met het winkelnetwerk. Het distributiepartnerschap tussen IXON en Perier Motorsport is een echte uitwisseling van waarden die ons in staat zal stellen de aanwezigheid van het merk IXON in heel Nederland te ontwikkelen.”

Mack-John Perier, Eigenaar van Perier Motorsport
“IXON volgen wij al jaren in de motorkledingmarkt. De afgelopen jaren heeft IXON een zeer sterke collectie weten te ontwikkelen dat nauw aansluit op de vraag in de Nederlandse markt. Tezamen met de sportmarketinginvesteringen in o.a. de MotoGP, WorldSBK en BSB hebben wij plaats gemaakt in ons portfolio voor deze internationale topspeler. Wij zijn zeer enthousiast over deze samenwerking!’’

Over IXON
IXON is een motorkledingmerk gemaakt door en voor motorrijders. Het bedrijf werd in 1996 in Frankrijk opgericht door Thierry Maniguet. Tegenwoordig is het een internationaal merk dat in meer dan 70 landen wordt gedistribueerd. IXON is een internationale groep met 500 mensen die toegewijd zijn aan het merk. We zijn een internationale maar onafhankelijke groep: we beheersen onze waardeketen. Onze groep bevindt zich over de hele wereld en omvat:

– IXON’s hoofdkantoor in Frankrijk.
– het IX-LAB, het innovatie- en productielaboratorium gevestigd in het hoofdkantoor van IXON in Frankrijk, waar alle op maat gemaakte leren pakken voor onze professionele rijders worden vervaardigd.
– een R&D-team in Frankrijk dat verantwoordelijk is voor innovaties voor de collecties en een R&D-team in Italië gericht op innovaties voor de racerij.
– onze eigen fabriek in Cambodja, die we volgens onze eigen werkprocessen hebben gebouwd en exploiteren.
– twee dochterondernemingen in Italië en Japan.
– een inkoop- en kwaliteitscontroleplatform in China.

IXON is een toegewijd merk en het is onze taak om onze productgebruikers de allerbeste materialen te bieden. Wat we leren aan de top van het racen, proberen we weer te geven in ons assortiment. We dragen bij aan de prestaties van onze rijders en we verbeteren de rijervaring van de mensen die voor een IXON-uitrusting kiezen. Van het circuit tot de weg zijn er twee drijvende krachten achter onze productontwikkeling: innovatie en technologie.

Ga voor meer informatie over IXON naar www.ixon.com

Over Perier Motorsport
Met 28 jaar ervaring in de motorkledingbranche is Perier Motorsport een gerenommeerde distributeur in de Benelux. Perier Motorsport is ook agent voor een aantal andere merken. Naast het retailkanaal heeft Perier Motorsport een belangrijk aandeel verworven in de professionele markt, waarvoor zij aan diverse overheidsinstanties high-end motorkleding fabriceren.

Ons team bestaat uit gepassioneerde motorrijders welke vanuit een persoonlijke en klantgerichte benadering werken. Ons dynamisch en vakkundig team staat altijd klaar om onze klanten optimaal te ondersteunen in advies, marketing en after-sales.

Ga voor meer informatie over Perier Motorsport naar www.periermotorsport.nl