Met de Ninja e-1 en Z e-1 EV-modellen introduceert Kawasaki een nieuw tijdperk met de onthulling van twee revolutionaire elektrische motoren, wat een opwindende stap voorwaarts markeert voor het bedrijf met meer dan zeventig jaar expertise in het ontwikkelen van hoogwaardige motorfietsen. Deze elektrische voertuigen benadrukken de toewijding van Kawasaki aan duurzaamheid, zoals gepresenteerd op de EICMA-motorshow van 2022.

Beide modellen zullen een vooraanstaande positie innemen in de huidige 125cc-klasse (geschikt voor A1-rijbewijzen), met een sterke focus op korte stedelijke ritten, waarmee ze een antwoord bieden op de uitdagingen van stedelijke mobiliteit. De nieuwe Kawasaki EV-motoren, bekend als de Z-e1 en Ninja-e1, zullen de iconische designstijlen van de Ninja- en Z-families dragen. Ze zijn voorzien van volwassen frame- en motorspecificaties die perfect passen bij deze klasse, en combineren het kenmerkende Kawasaki-rijplezier met een emissievrije toekomst.

5 kW motor met 9kW piekvermogen

Met een stille en efficiënte borstelloze motor van 5 kW (met een bruikbaar piekvermogen van 9 kW) maken deze nieuwe EV-modellen gebruik van een innovatieve batterijoplossing met twee verwijderbare batterijen die parallel zijn aangesloten, waardoor efficiënter opladen mogelijk is dan bij de concurrentie. Dit dubbele batterijontwerp biedt ook veelzijdige oplaadmogelijkheden, aangezien de afzonderlijke batterijen handzamer zijn dan een enkele zware batterij.

Deze EV-modellen bieden een “Twist and Go” rijervaring, zonder koppeling of versnellingen. Het rijplezier wordt versterkt door slimme, op de rijder gerichte functies, zoals twee rijmodi (Road en Eco) en een opwindende “e-boost” -optie, die tijdelijk 9 kW aan vermogen levert voor snelle acceleratie en een mogelijke topsnelheid van 99 km/u. De e-boost-functie kan worden geactiveerd met een knop op de rechter stuurhelft, onder de gashendel. Een handige loopmodus maakt het mogelijk om de motorfiets stapvoets voor- of achteruit te laten bewegen, wat vooral handig is bij het manoeuvreren op krappe plekken of het beklimmen van hellingen.

Stijlvol en sportief

Het uiterlijk van deze nieuwe EV-modellen wordt gekenmerkt door een unieke Metallic Bright Silver en Metallic Matte Lime Green afwerking, die de toekomstige Kawasaki EV-modellen herkenbaar maakt en een stijlvolle en sportieve uitstraling biedt. Het TFT-display met smartphone-connectiviteit in het gezichtsveld van de rijder toont essentiële informatie, zoals de status van de rit, de actieradius, de beschikbaarheid van de boost-functie en de geselecteerde rijmodi (Road of Eco).

Dit TFT-display sluit naadloos aan bij de gebruiksvriendelijke gashendel, de ABS-remmen en het trellis-frame, zoals te vinden op grotere 400cc-motoren. Deze nieuwe EV-motoren brengen volwassenheid en vertrouwen naar de instapklasse van elektrische motoren.

Laadopties omvatten een dockingstation voor één batterij of een kabel waarmee de externe lader via een stopcontact onder het zadel op de in de motor aanwezige batterijen kan worden aangesloten. De geavanceerde Li-Ion-batterijen bieden handige laadindicatoren en een symmetrisch ontwerp voor eenvoudige plaatsing. Bovendien beschikken de EV-motoren over een afsluitbare opbergruimte boven de batterijen, onder het batterijdeksel.

Accessoires

Met een scala aan accessoires, waaronder +30 mm Ergo-Fit-zadels en verschillende laadopties, markeren de naakte Kawasaki Z-e1 en de sportieve, slanke Kawasaki Ninja-e1 een nieuw tijdperk in de rijke geschiedenis van het bedrijf en openen ze de deur naar een groenere toekomst voor motorliefhebbers wereldwijd.

Prijzen en beschikbaarheid worden later dit jaar aangekondigd. Voor meer informatie of om een dealer bij u in de buurt te vinden, kunt u terecht op www.kawasaki.nl of www.kawasaki.be