De 600 ambtenaren van de gemeente Apeldoorn mogen voor hun dienstreizen niet langer in vervuilende privéauto’s rijden.

Daarom stelt de gemeente steeds meer fietsen, e-bikes en schone voertuigen ter beschikking. Ook verdubbelde het aantal emco e-scooters voor de buitendienst.

In het kader van een groene voorbeeldfunctie heeft de gemeente Apeldoorn het aantal elektrische scooters uitgebreid van 8 naar 18 stuks. De gemeente zet de elektrische scooters in voor medewerkers van het team Toezicht en Handhaving in de Openbare Ruimte (THOR) en voor algemeen gebruik. Voor algemeen gebruik (600 ambtenaren) zijn er nu 40 fietsen, 10 e-bikes, 10 elektrische scooters en 34 auto’s, deels elektrisch, deels op benzine beschikbaar. Deze kunnen via een slim reserveringssysteem gebruikt worden.

Duurzame dienstreizen
De gemeente Apeldoorn wilde af van de regel dat ambtenaren hun dienstreizen met hun eigen auto’s maakten en de kosten daarvan declareerden. Want daar zat ook wel eens een oude walmende diesel bij. Gemeentelijk projectleider Hans Kemper: “Wij vinden dat wij als gemeente in duurzaam vervoer een voorbeeldfunctie hebben. Daarom hebben wij besloten ten behoeve van de gemeentelijke mobiliteitsbehoefte e-bikes, fietsen, elektrische scooters en auto’s uit de zuinigste categorieën aan te schaffen.”

elektrische scooters van emco
De elektrische scooters zijn van het degelijke merk emco en zijn geleverd door het Apeldoornse bedrijf Pijnappel Scoot. Marcel Pijnappel: “Pijnappel Scoot heeft de grootste collectie scootmobielen in de regio Apeldoorn. Naast scootmobielen zijn wij ook gespecialiseerd in elektrische scooters en dealer van enige merken, waaronder emco. Het merk emco spreekt mij zeer aan: Duitse degelijke techniek in combinatie met een mooi design. Bovendien worden wij door emco zeer professioneel ondersteund. Ze doen veel extra dingen, zijn flexibel en het enthousiasme straalt er aan alle kanten vanaf!”

Meer informatie over emco e-scooters: www.emco.nl. emco Benelux is aanwezig tijdens Ecomobiel, op stand 03.E017.Registreer direct voor een bezoek.

bron: Ecomobiel