Royal Enfield viert zijn 120 jarig bestaan met een exclusieve ‘Anniversary’ uitvoering van zowel de Interceptor 650 als de Continental GT 650. Deze exclusieve modellen worden in gelimiteerde aantallen geproduceerd en kunnen via een speciale website, vanaf maandag 7 maart 2022 18:30 uur worden besteld.

Royal Enfield 120 jaar
Royal Enfield bestaat 120 jaar en viert deze bijzondere mijlpaal en de rijke geschiedenis als oudste motorfiets fabrikant, met twee exclusieve ‘Anniversary’ modellen van zowel de Interceptor 650 als de Continental GT 650.

Anniversary

Anniversary modellen
De succesvolle Royal Enfield 650 Twin modellen, de Interceptor en de Continental GT, hebben wereldwijd lovende reacties van rijders ontvangen en verschillende awards uit de industrie in de wacht gesleept. Geïnspireerd op de legendarische Royal Enfield Interceptor 750 en Continental GT 250 uit 1960 hebben deze modellen gezorgd voor de wereldwijde naamsbekendheid en groei van de laatste jaren. Een belangrijke bijdrage van zowel de Interceptor als de Continental GT in de rijke geschiedenis van Royal Enfield, maar ook in het huidige succes, maakten deze modellen de enige juiste keuze als basis voor de 120 ‘Anniversary’ modellen.

De Anniversary modellen zijn ontworpen en met de hand gebouwd door verschillende teams in het Verenigd Koninkrijk en India. De unieke en rijke zwart-chromen kleurstelling van de tank is ook volledig ‘in huis’ geproduceerd. Daarnaast hebben beide modellen, voor het eerst, ook zwarte motorblok elementen en een zwarte uitlaat. Tevens worden beide modellen uitgerust met een range aan originele accessoires, waaronder een windscherm, valblokken, en touring spiegels. Allen uitgevoerd in het zwart om het algehele design compleet te maken.

Naast het handgeschilderde speciale Anniversary embleem en pinstriping op de tank, wordt iedere motor uitgerust met een uniek nummer op de tankdop. De 120 Year Edition van de Royal Enfield Interceptor 650 is beschikbaar voor € 11.499,- en de Continental GT voor € 11.699,- (advies consumentenprijs rijklaar, inclusief BTW, BPM, onvermijdbare kosten en leges).

Gelimiteerde oplage
Ter ere van het 120 jarige bestaan, zijn deze motoren slechts in zeer gelimiteerde oplage beschikbaar; 120 stuks, 60 van de Interceptor 650 en 60 van de Continental GT 650, voor heel Europa. Een écht collectors item.

Op een speciale website*, kunnen consumenten uit heel Europa, vanaf 7 maart 18:30 uur hun interesse kenbaar maken en de dealer van hun voorkeur selecteren. Royal Enfield Europa zelf zal uit alle inzendingen consumenten selecteren, op basis van wie het eerste komt en maximaal 1 bestelling per klant, die op de zogeheten ‘winners list’ terecht komen. Overige geïnteresseerden komen op een reserve lijst. Indien de geselecteerde winnaars niet tot een overeenkomst komen zullen mensen van de reservelijst alsnog een kans krijgen. Wees er dus snel bij. Want op, is echt op!

* Helaas is de website momenteel alleen nog in het Frans beschikbaar. Via de automatische Google vertaalknop kan er naar het Nederlands vertaald worden. Wel staan de juiste dealers vermeld.