Op 16 februari 2021 presenteerde de Oostenrijkse KSR Group een nieuw tweewielermerk tijdens een online persconferentie: Motron Motorcycles.

Met de “Follow the M” campagne, is er sinds begin januari wat buzz in digitale media. Een 4- delige filmserie toont het leven van Max Deeps (lees achteruit, zijn achternaam is Max Speed). Max is herhaaldelijk overwonnen door dagdromen sinds het begin van de pandemie en wordt gevraagd door een vrouwelijke stem om de mysterieuze M te volgen. De campagne bouwt een interessante boog van spanning in Netflix stijl en vermaakt niet alleen motorliefhebbers voordat het mysterie werd opgelost met de onthulling van aflevering 4, toen het nieuwe merk Motron werd gepresenteerd aan het grote publiek.

Eigen merkidentiteit

Motron Motorcycles presenteert zich in een fris zwart-geel, wat tot uiting komt in de gehele merkidentiteit en zelfs in het ontwerp van de motoren, en is specifiek gericht op het instap- en middensegment in de tweewielersector. Met een zeer aantrekkelijke prijs­ prestatieverhouding zet Motron nieuwe normen en vertrouwt het op lang bewezen technologie van professionele partners.

Motron begint het seizoen 2021 met een uitgebreid assortiment van in totaal tien tweewielers. Het portfolio van het nieuwe Oostenrijkse merk omvat niet alleen klassieke motoren en scooters met verbrandingsmotor, maar ook drie elektrische scooters en een elektrische minibike. De modellen met verbrandingsmotor van 50 tot 400 cc zijn gericht op het instapsegment. De elektrisch aangedreven modellen bieden momenteel een topsnelheid van 45 km/h en vormen een nieuw alternatief in de L1e-klasse.

Ventura

“De lancering van het nieuwe merk MOTRON raakt komt precies op tijd. Vooral in tijden als deze, wanneer mensen verlangen naar een bevredigend evenwicht in hun pandemische dagelijks leven, doen we een beroep op een doelgroep die in MOTRON een merk kan vinden om een nieuwe hobby te beginnen, een nieuwe passie. Onze merkslogan ‘GET OUT THERE’ onderstreept onze aanpak om de moeilijke momenten te bestrijden, eruit te komen en plezier te hebben op een MOTRON,” aldus Michael en Christian Kirschenhofer, CEO’s van KSR Group.

Ook elektrisch

De elektrische modellen Whizz, Cubertino, Voltz en Vizion worden aan het begin van het seizoen 2021 als eerste op de markt gebracht. De verbrandings motoren komen naar de dealers in 02: De adventure bike X-NORD 125, de cruiser genaamd REVOLVER 125 en de naked bike Warrior 400 samen met de scooters Breezy 50, Ventura 125, Ideo 50 en Ideo 125 komen er al eerste aan. Andere verbrandingsmotorfietsen, namelijk de Nomad 125 en X­ Nord 400, zullen in de tweede helft van het jaar leverbaar zijn. Natuurlijk voldoen all­ modellen aan de strenge EURO5-richtlijnen.

De ontwikkeling en productie van de modellen wordt uitgevoerd door ervaren partners in Azië die samenwerken met zeer succesvolle en bekende merken. Hierdoor kan Motron profiteren van synergie-effecten en profiteren van een lange ervaring en geavanceerde technische ontwikkelingen.

Eerlijke prijs-prestatieverhouding

De Motron ontwerplijn is ontwikkeld door het ontwerpteam van KSR Group, dat al 2 jaar creatief actief is in een eigen ontwikkelings- en ontwerpstudio op het bedrijventerrein Krems­ Gedersdorf in Oostenrijk. Veel coherente en nieuwe ontwerpconcepten, zoals de unieke Crossfire designlijn van Brixton, zijn er al gecreëerd. Kenmerkend voor het MOTRON ontwerp zijn de frisse gele accenten op de tegelijkertijd moderne en discrete kleuren zwart, grijs en wit.

Voor alle modellen belooft Motron een eerlijke prijs-prestatieverhouding. De introductieprijzen van de elektrische voertuigen liggen tussen de €1.899 en €2.999. De 50cm 3 en 125cm3 verbrandingsmotor scooters zijn verkrijgbaar vanaf €1.299 – €2.299. Voor de motorfietsen strekt de prijsklasse zich uit van€ 2.799 tot€ 2.999 in de kwartliterklasse, en een prijs van €4.999 wordt aangehouden voor de Warrior 400.

Europese markt

De verkoop van de nieuwe Motron-modellen zal zich in eerste instantie richten op de Europese markt, te beginnen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Nederland en Griekenland. Het distributienetwerk zal in de loop van 2021 uitbreiden naar andere Europese landen.

Prijzen België (incl. BTW)

 • Breezy 50 €1.299,-
 • Ideo 50 €1.599,-
 • Ideo 125 €1.799,-
 • Ventura 125 €2.199,-
 • X Nord 125 €2.999,-
 • Revolver 125 €2.599,-
 • Warrior 400 €4.999,-
 • Whizz €2.299,-
 • Cubertino €1.999,-
 • Voltz €1.799,-
 • Vizion €2.899,-

 Meer info op www.motron-motorcycles.com