Na een aantal succesvolle jaren met de GAMMA Yamaha R125 Cup zal Yamaha Motor Europe, branche Nederland met ingang van seizoen 2017 een nieuwe Nederlandse wegraceklasse introduceren, de Yamaha R3 Cup. Yamaha Motor Europe, branche Nederland heeft de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjens hard gewerkt aan een nieuwe wegrace klasse rondom de Yamaha YZF-R3: de Yamaha R3 Cup. Een nieuwe wegrace klasse met een zeer competitieve omgeving waarbij alle rijders op gelijkwaardig materiaal rijden. Na in het seizoen 2012 van start te zijn gegaan met de GAMMA Yamaha R125 Cup, een uiterst succesvolle opstapklasse die ontstaan is uit een samenwerking tussen de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW), Arie Molenaar Motors, GAMMA Nederland en Yamaha Motor Europe, branche Nederland, komt er in 2017 dus een uitbreiding met de Yamaha R3 Cup. Met het continueren van de GAMMA Yamaha R125 Cup en de introductie van de nieuwe Yamaha R3 Cup ontstaat er een gedegen jeugdopleiding in Nederland van waaruit jonge wegrace talenten de gelegenheid krijgen om door te stromen naar o.a. de nieuwe Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of naar nationale dan wel internationale 600cc klassen.

Kalender

In 2017 zullen er circa acht races verreden worden op circuits in en rondom Nederland. Naast de wedstrijden zal Yamaha voor de deelnemers kosteloos een Masterclass organiseren waarbij o.a. Wilco Zeelenberg, Bob Withag en Joey Litjens, de voormalig Grand Prix coureur die door Yamaha Motor Europe, branche Nederland is aangesteld als coördinator van de R3 Cup, aanwezig zullen zijn. Bij alle wedstrijden en evenementen zal er tevens een wegracecoach en technisch support aanwezig zijn. De definitieve wedstrijdkalender zal begin december bekend gemaakt worden.

Kosten

Op dit moment wordt er door Yamaha Motor Europe, branche Nederland, dit in samenspraak met een aantal technische partners (Öhlins, Akrapovic en Yamaha Racing) de definitieve R3 Cup racekit samengesteld. De definitieve prijs van de Yamaha R3 Cup motorfiets en de kosten voor een volledig raceseizoen zullen door Yamaha Motor Europe, branche Nederland op donderdag 1 december 2016 dan ook bekend worden gemaakt.

 

Opstapdag
Om kennis te maken met de GAMMA Yamaha R125 Cup en/of de Yamaha R3 Cup zal er op zondag 30 oktober aanstaande een opstapdag georganiseerd worden op de Junior Track van het TT Circuit Assen. Aanmelden voor deze dag is mogelijk via het volgende mailadres: info@Yamaha-R3-Cup.nl

 

Yamaha YZF-R3

De Yamaha YZF-R3 is een motorfiets die gebruik maakt van de geavanceerde technologie van de R-serie. Het hart van de Yamaha YZF-R3 is één van de meest geavanceerde tweecilinders in zijn klasse met een maximum vermogen van 30,9 kW bij 10.750 tpm (standaard setting). Om het sterke DNA van de R-serie te benadrukken, is de Yamaha YZF-R3 uitgerust met een extra lange swingarm die is afgeleid van de R1. Dankzij dezelfde swingarm en wielbasisverhouding als zijn bekende grote broer, heeft deze 321cc supersport een geweldige koersvastheid en wordt het vermogen hierdoor efficiënter overgebracht naar het wegdek. Vanuit iedere invalshoek is het duidelijk waar de R3 zijn aansprekende uiterlijk vandaan heeft! Het aerodynamische kuipwerk met de karakteristieke lijnen, de kenmerkende korte uitlaatdemper en de omhoog lopende achterkant zijn sterk beïnvloed door het uiterlijk van de 2015 MotoGP wereldkampioen, de Yamaha YZR-M1.

Bent u geïnteresseerd in de Yamaha R3 Cup? Ga dan naar www.Yamaha-R3-Cup.nl.