Toen Yamaha in 2013 de revolutionaire MT-09 introduceerde, werd er een compleet nieuwe wereld gecreëerd. De MT hype heeft de verbeeldingskracht van duizenden motorrijders aangewakkerd, die op zoek zijn naar een ander soort motor en een unieke manier om zichzelf te uiten. Met hun kenmerkende Japanse achtergrond en unieke stijl zijn de Hyper Naked motorfietsen van Yamaha de logische keuze voor onconventionele motorrijders die een echte “attitude” willen laten zien.

De MT modellen bieden opwindende prestaties, wendbaarheid en een agressieve uitstraling. Ze vertegenwoordigen de geest van The Dark Side of Japan. Hierdoor ervaart iedereen de adrenalinestoot die een echte Master of Torque garandeert.

Hyper Naked en de MT-serie
Sinds de introductie heeft de MT-serie zijn doelstellingen alleen maar overtroffen. Het is een van de meest succesvolle series die Yamaha ooit heeft geproduceerd, met alleen al voor Europa bijna een kwart miljoen exemplaren.

Het huidige Hyper Naked segment omvat modellen van 125cc tot 1000cc en biedt elke motorrijder de mogelijkheid om ervaring op te doen en prestaties te verbeteren. Degenen die op zoek zijn naar een niche model en hoge specificaties, kunnen kiezen uit de MT-09 SP en de MT-10 SP. De MT-10 Tourer Edition is specifiek voor de sportievere langeafstandrijders.

Het Hyper Naked segment van Yamaha ontwikkelt zich voortdurend met nieuwe styling, geavanceerde technologie en hoogwaardige elektronica. De recente lancering van de nieuwe MT-03 en nu de nieuwe MT-125 geven aan dat de deur naar The Dark Side of Japan voor iedereen open staat. Het enige wat je hoeft te doen, is er door te lopen.

Nieuwe MT-125: Darkness is the Next Level
De nieuwe MT-125 is uitgerust met een nieuwe high-tech motor die indrukwekkende prestaties biedt en tevens is voorzien van een nieuw, radicaal design. Het is de ultieme kennismaking met de 125cc klasse.

De MT-125 heeft een geavanceerde premium specificatie die niet onderdoet voor de zwaardere MT-modellen. Het model biedt zo beginnende motorrijders een spannende manier om de Hyper Naked scene te ontdekken. Dankzij het sportieve chassis en de krachtige allround prestaties is dit een ideale motorfiets voor motorrijders die op zoek zijn naar een stijlvolle lichtgewicht voor dagelijks gebruik.

Krachtige nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation
De nieuwe MT-125 is uitgerust met een volledig nieuwe motor die profiteert van een aantal van de meest geavanceerde technologieën in de 125cc klasse. Een van de belangrijkste kenmerken is het van de YZF-R125 afgeleide Variable Valve Actuation (VVA) systeem, dat garant staat voor hoge prestaties van topkwaliteit en tegelijkertijd ruim voldoende koppel levert bij lagere snelheden.

VVA is een ingenieus systeem met twee inlaatnokken, elk met een eigen tuimelaar. De lage nokkenas werkt tot maximaal 7.400 tpm en het profiel en de timing zijn dusdanig ontworpen om een soepel en breed koppelbereik te leveren voor krachtige prestaties bij lage tot middelhoge motortoerentallen. Boven de 7.400 tpm schakelt een compacte solenoïde de motor van de lage nok naar de hoge nok. Het hogere profiel en de herziene kleptiming zorgen voor een feller vermogen dat betere prestaties levert van 7.400 tpm tot het maximale uitgangsvermogen bij 10.000 tpm – 1.000 tpm hoger dan het vorige ontwerp.

De nieuwe VVA motor heeft naast het hogere maximale toerental ook een aangepaste overbrenging voor een nog betere acceleratie. Dankzij de verschillende high-tech inwendige onderdelen is de nieuwe motor soepeler en zuiniger.

Assist en Slipper koppeling
De Assist en Slipper (A&S) koppeling van de nieuwe MT-125 is een belangrijke upgrade en biedt een aantal grote voordelen voor de berijder. Het extreem lichte gevoel op de koppelingshendel vermindert de hoeveelheid fysieke kracht die nodig is, waardoor deze lichte Hyper Naked aanzienlijk comfortabeler is bij het rijden in de stad.

De A&S koppeling maakt ook snel en soepel terugschakelen mogelijk. Dit helpt de stabiliteit van het chassis te handhaven en biedt een betere controle bij het terugschakelen. Een bijzonder belangrijke functie bij nat of glad wegdek.

Modern en agressief nieuw design
De MT-serie wordt gekenmerkt door zijn dynamische stijl en het unieke design. Het ontwerp van de MT-modellen verandert continu en het volledig nieuwe kuipwerk geeft de nieuwe MT-125 een veel lichtere en agressievere uitstraling die het opwindende en wendbare karakter perfect tot uitdrukking brengt.

De Hyper Naked modellen van Yamaha zijn direct herkenbaar aan het design van de carrosserie met het ‘mass forward’ kuipontwerp, waarin de belangrijkste componenten zich zo dicht mogelijk bij de motor bevinden voor een indrukwekkende en agressieve uitstraling. De nieuwe MT-125 heeft een compacte brandstoftank (10 liter inhoud) en een veel korter achterdeel dat, naast de nieuwe koplampunit, bijdraagt aan het ultracompacte silhouet van de motorfiets.

Opvallend nieuw ‘twin-eye’ front
De nieuwe MT-125 heeft een indrukwekkende nieuwe look met zijn dubbele, schuin geplaatste contourlichten en heeft een dierlijke, intimiderende uitstraling die zijn reputatie als de meest dynamische 125cc Hyper Naked bevestigt. Onder de dubbele contourlichten bevindt zich een compacte LED koplamp met een krachtige lichtbundel, die de MT-125 een stoere en uitdagende uitstraling geeft: het bewijs dat de motor zuiver MT DNA heeft.

Meer comfort en controle
De MT-modellen van Yamaha hebben een reputatie opgebouwd vanwege hun wendbaarheid en ergonomische rijpositie. De standaardkeuze voor rijders die op zoek zijn naar een dynamisch uiterlijk, opwindende prestaties en veelzijdigheid bij dagelijks gebruik. De nieuwe MT-125 tilt met zijn gedurfde nieuwe kuipwerk en gewijzigde zitpositie het comfort en controle naar een nog hoger niveau. Dankzij de compacte brandstoftank en het nieuwe, strak aansluitende zadel, kan de rijder voor meer controle het lichaamsgewicht tijdens het remmen of het nemen van bochten vrij over de motorfiets verplaatsen. Om een iets rechtere rijpositie te verkrijgen, zijn de voetsteunen meer naar voren verplaatst en is de positie van het stuur verhoogd. Een configuratie die het gewicht van de rijder centraler plaatst en die tegelijkertijd het comfort en de wendbaarheid verbetert.

LCD instrumentenpaneel
De nieuwe MT-125 is uitgerust met een LCD instrumentenpaneel die een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling en het gevoel van topkwaliteit. Dit lichtgewicht instrumentenpaneel heeft een LCD display met een centraal geplaatste, digitale snelheidsmeter, toerenteller met indicatiebalk, twee dagtellers, een dagteller met brandstofreserve en een klok. Ook geeft het paneel de gemiddelde snelheid en het actuele en gemiddelde brandstofverbruik weer.

Brede 140 achterband
Gezien vanaf de voorzijde is de nieuwe MT-125 een echt indrukwekkend ogende motorfiets, dankzij het agressieve nieuwe ‘twin-eye’ front. Voor 2020 heeft deze lichtgewicht Hyper Naked een brede 140 achterband, die niet alleen een hoge mate van tractie biedt bij het nemen van bochten, het accelereren en het remmen, maar ook de serieuze uitstraling van de MT-familie versterkt en de uitstraling van een zwaardere motorfiets accentueert. In elk opzicht is dit een motorfiets om trots op te zijn.

Hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork
De MT-125 is uitgerust met een geavanceerde chassisspecificatie die gunstig is vergeleken met motorfietsen met veel meer cilinderinhoud. De hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork biedt naast een 130 mm veerweg, een meer responsieve vering en een nauwkeurig rijgedrag in combinatie met een vertrouwd aanvoelende wegligging.

Nieuw Deltabox frame en aluminium swingarm
Het nieuwe Deltabox frame en de aluminium swingarm hebben een wielbasis van 1.325 mm, die 30 mm lager is dan bij het vorige model, en die een verbeterde stuurgeometrie heeft. Dit zorgt voor nog meer sportiviteit en wendbaarheid. Het nieuwe frameontwerp zorgt voor een ideale balans en een uitstekend rijgedrag. Daarnaast biedt het nieuwe ontwerp een breder draaipunt voor de nieuwe, hoogwaardige swingarm.

De lichtgewicht aluminium swingarm is voorzien van speciale steunribben aan de binnenzijde van de swingarm die de stijfheid verfijnen, en biedt ruimte voor de brede 140 achterband.

Radiaal gemonteerde remklauw en een Ø 292 mm remschijf vóór
De specificatie van de MT-125 blijft indruk maken met de radiaal gemonteerde remklauw en een schijfrem met een diameter van Ø 292 mm. Het radiale ontwerp, dat meestal wordt geassocieerd met modellen met aanzienlijk meer vermogen, vermindert de flexibiliteit van de remklauw, voor precieze controle bij lage snelheden en een uitstekend remvermogen bij hogere snelheden.

Hoofdkenmerken van de MT-125
Nieuwe 125cc motor met Variable Valve Actuation (VVA) systeem
Assist en Slipper koppeling
Modern en agressief nieuw design
Dubbele, schuin staande contourlichten; LED koplamp
Hoogwaardige Ø 41 mm upside-down voorvork
Nieuw Deltabox frame en aluminium swingarm
Brede 140 achterband
Krachtige, radiaal gemonteerde remklauw vóór
Grote Ø 292 mm remschijf vóór
Geavanceerd LCD instrumentenpaneel

De MT-125 zal vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie over de adviesprijs contact op met de Yamaha persvoorlichter in uw land.

De nieuwe MT-125 is verkrijgbaar in de kleuren Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black.

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be