In navolging van de RS 660 trekt Aprilia het doek van de langverwachte Tuono 660.

Tuono

Onderhuids veel RS 660

Onderhuids deelt de nieuwe Tuono veel overeenkomsten met de eerder door ons gereden RS 660. Dit betekent dat we dezelfde 660cc 4-cilinder in lijn tegenkomen, weliswaar met iets minder vermogen. We noteren voor de Tuono 95pk op een leeggewicht van 183 kilo. Hiermee is de motorfiets toegankelijker dan ooit en is hij – net als de RS 660 – ook verkrijgbaar in 35kW-versie waardoor de motor ook toegankelijk wordt voor die nieuwe groep rijders die in het bezit zijn van het A2-rijbewijs.

Styling

Qua styling zien we dezelfde agressieve stijl als de rest van de Tuono-familie. De halve naked is voorzien van led-verlichting rondom, een hoger stuur ten opzichte van de RS 660 en instelbare vering van Kayaba. Zowel het frame als de achterbrug is vervaardigt uit aluminium.

Elektronica

De gebruikte elektronica is van topklasse. Zo noteren tractiecontrole die meervoudig is in te stellen, ASR, cruisecontrol en een instelbare motorrem waar ook het ABS onderdeel van uitmaakt. Om alles gemakkelijk te bedienen monteert Aprilia vijf verschillende rijmodi, die ook nog eens persoonlijk zijn te finetunen via het full-color TFT-display.

De Tuono 660 zal leverbaar worden in drie kleuren: Concept Black, Iridium Grey en Acid Gold. Prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.

www.aprilia.com