De samenwerking tussen Piaggio en Feng Chen Wang, één van de meest experimentele en innovatieve stilistes op het internationale toneel, is uitgemond in een speciale en gepersonaliseerde editie van de Piaggio 1, de nieuwe elektrische stedelijke mobiliteitsoplossing van Piaggio.

Piaggio 1

De Piaggio 1 is wendbaar, licht, onmisbaar en praktisch en vormt een revolutie van het e-scooter-concept dankzij een aantrekkelijk design met aandacht voor elk detail: de speciale Feng Chen Wang-editie is uniek herkenbaar aan zijn exclusieve livery, waarin de stiliste en ontwerpster de Chinese traditie – Feng komt namelijk uit Fijan, een provincie in het zuidoosten van China die bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke landschappen – mengt met de typische levendige creativiteit van Londen, waar Feng haar atelier heeft.
In de met de hand, met de traditionele Chinese penseelstreektechniek gemaakte aquarel combineert Feng de natuurlijke elementen van water met het symbool van de feniks, symbool van deugd en gratie in de Chinese mythologie, terwijl het groen – dat ook op het zadel en de velgen terugkeert – verwijst naar de inheemse flora en universele waarden zoals gezondheid, welvaart en harmonie.

De samenwerking met Feng Chen Wang leverde ook een speciale helm en limited edition speciale en eigentijdse, maar op de traditie gebaseerde, unisex streetwearkleding op, die afgelopen oktober op de Shanghai Fashion Week werd gepresenteerd. In deze originele en verrassende kledingstukken is de overlapping van gerecyclede materialen synoniem voor Feng’s grote aandacht voor thema’s als duurzaamheid, respect voor de natuur en creatief hergebruik.

U vindt de speciale Feng Chen Wang-editie van Piaggio 1 al voor € 3.099 in de showroom bij de officiële dealer.

Piaggio 1

Feng Chen Wang
Feng Chen Wang is geboren in Fujian, een provincie in het zuidoosten van China. Hiervandaan vertrok zij naar Londen, waar zij in een paar jaar tijd naam maakte als avant-gardeontwerper van een nieuwe generatie modetalenten. De basis van haar werk is het zoeken naar een stijl die tegelijk conceptueel, onderscheidend en functioneel is, gebaseerd op esthetische waarden die putten uit de ervaringen en wortels in de Chinese cultuur. Ze werd genomineerd voor de LVMH award in 2016, en heeft samengewerkt met iconische merken als Nike, Converse, UGG, Levi’s.

Piaggio 1

Piaggio 1
In de Piaggio 1 vinden we zowel de belangrijkste eigenschappen van de modernste e-scooters – wendbaarheid en licht gewicht voor het stedelijke woon-werkverkeer, essentie en efficiëntie – als de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Piaggio scooters terug. Dat betekent in de eerste plaats veiligheid, dankzij een solide, op het rijplezier gericht chassis, maar ook een aantrekkelijk design, een comfortabele en ruime zitpositie en een uitgebreide technologische uitrusting met onder andere een digitaal instrumentenpaneel in kleur, full LED verlichting en een keyless-systeem. De Piaggio 1 is ook de enige e-scooter in zijn klasse met een voldoende grote helmbak voor een full jet helm. De Piaggio 1 wordt aangedreven door een in het achterwiel ingebouwde elektromotor: de bromfietsversie (Piaggio 1), waarvan de snelheid is beperkt tot 45 km/u, levert een vermogen van 1,2 kW. De accu vinden onder het zadel en kan makkelijk in een paar tellen worden verwijderd om thuis of op kantoor te worden opgeladen.

Piaggio 1 Snelheid 45 km/u, actieradius tot 55 km in ECO*, tot 43 km in SPORT (WMTC-cyclus) .

Meer info PIAGGIO