Met komst van de euro 4 norm in 2018 werd al duidelijk dat fabrikanten de balans op gaan maken. Is het nog rendabel om scooters of motoren hiervoor geschikt te maken? En die vraag stelden ze ook bij Piaggio? Zo ondertussen hebben we de modellengamma’s zien slinken en inmiddels is duidelijk geworden dat de Piaggio Fly 50 slachtoffer is geworden van de nieuwe euro 4 norm.

Ondanks dat het model in Nederland best een succes is, is de vraag in omringende landen slechts beperkt. Dit heeft Piaggio Italië doen besluiten om de productie (die overigens al een tijd geleden naar China was verplaatst) in de loop van dit jaar te stoppen.
De Piaggio Fly zag het levenslicht in 2005 die toen ook nog als 2-takt leverbaar was. Al snel werd een 4-takt motor toegevoegd en werd het model door vele scooteraars succesvol ingezet voor woon-werkverkeer. Ondertussen verscheen Derbi (als onderdeel van het Piaggio concern) met een identieke uitvoering die als Boulevard door het leven ging. In 2012 werd het tijd voor een facelift en kreeg het model een duidelijk strakkere vormgeving en net wat fijnere rijkwaliteiten. Wie gecharmeerd is van het model moet snel zijn want dit collectors item is binnenkort niet meer te koop. Bye Bye Fly!