Zero Motorcycles, een van de toonaangevende producenten van elektrische motorfietsen, opent een nieuwe Factory Service Center in haar EMEA hoofdkantoor in Nederland. Het doel is een betere ondersteuning te kunnen bieden aan de klanten via een groeiend dealernetwerk.

Het merk van elektrische motorfietsen dat opgericht werd in 2006, kende een opmerkelijke groei in 2019 die niet in geringe mate te danken is aan de introductie van de nieuwe SR/F. De vaak gelauwerde motorfiets bracht veel nieuwe klanten naar het merk en de inauguratie van het Factory Service Center luidt in 2020 een nieuw tijdperk in voor Zero Motorcycles in Europa.

Professionele ondersteuning

Het Factory Service Center wordt bemand met professionelen die in staat zijn om technische assistentie te bieden voor het Europese dealernetwerk. Momenteel werken vier voltijdse technici in het Factory Service Center. Zero motorfietsen die besteld worden via het Factory Service Center programma zullen rijklaar afgeleverd worden, waardoor de dealers zelf geen extra onderdelen of accessoires – zoals bijvoorbeeld de Power Tank die een grotere actieradius biedt of een upgrade van het laadsysteem waardoor de vooruitstrevende 14,4 kWh batterijen in minder dan een uur volledig opgeladen zijn – zullen moeten bestellen en monteren.

Verzekerde service en steun

“We zijn erg blij met dit nieuwe Factory Service Center. Het benadrukt verder onze voortdurende steun aan de Europese markt.”, zegt Umberto Uccelli, Managing Director van Zero Motorcycles EMEA. “Dit programma heeft als gevolg dat Zero Motorcycles klanten een betere steun zullen krijgen met kortere wachttijden, kwaliteits-service en onderdelen en accessoires bij de aflevering van de motorfiets. Dat sluit uit dat er enige wachttijd ontstaat wanneer dealers onderdelen bestellen en installeren voor hun klanten. Op die manier kunnen de nieuwe klanten er zeker van zijn dat ze de service en steun krijgen die ze verwachten en dat ze onmiddellijk met hun Zero op pad kunnen.” 

Van de VS naar de Benelux in vier stappen

Alle Zero motorfietsen zijn ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in de Zero Motorcycles hoofdkwartieren in Scotts Valley, California. De producten worden verscheept naar het Factory Service Center in Zero’s hoofdkwartier in Noord-Scharwoude, 50 km ten noorden van Amsterdam. Daar ondergaan de motoren een inspectie en worden ze uitgerust met de onderdelen die door de klant gekozen zijn. Daarna wordt de motor verstuurd naar de Zero Motorcycles dealer die op zijn beurt de motor overhandigt aan de klant. De dealer blijft verder instaan voor onderhoud en garanties.

Voor meer details over het Zero-gamma of om een dealer in je buurt te vinden, neem een kijkje op www.zeromotorcycles.com/eu