Rook- en reukvrije bromfietsen op Kauwe Klauwe meeting in Scheveningen

 

Zondag 27 januari trotseren meer dan 200 liefhebbers van de iconische Puch en Tomos bromfietsen weer de snijdende winterse kou. Uit binnen- en buitenland komen zij naar de Scheveningse boulevard om hun machines te showen. De meeste tot het laatste schroefje origineel, anderen zo uit de strijd, of geheel naar eigen smaak opgebouwd.

Velen komen met de angst in het hart dat deze 30-ste aflevering van dit oer-Haagse evenement wel eens de laatste editie zou kunnen zijn… In de Haagse politiek wordt immers niet meer over bromfietsen gesproken als het om de stedelijke luchtkwaliteit gaat, maar over ‘Puch.’ Een etiket waar bromfietsclub ‘Den Haagschen Puch’ dit jaar, in samenwerking met Bromfiets (het oudste bromfietsblad ter wereld), korte metten mee gaat maken. Sponsoren Ecomaxx, Future 2 Green en Esso gaan 200 deelnemers voorzien van een gratis ‘volle’ tank met de schoonste brandstoffen die er bestaan. Om daarmee Puch en Tomos voor eens en voor altijd rookvrij op de kaart te zetten en voorgoed af te rekenen met de achterhaalde zienswijze, dat klassieke brommers per definitie stinkende milieuvervuilers zijn.

Wie zondagochtend 27 januari met zijn of haar Puch of Tomos met een ‘lege’ tank naar het Esso benzinestation op de Zwolsetraat 443, hoek Stevinstraat, komt, krijgt tussen 10.00 en 12.00 uur een GRATIS ‘volle’ tank met naar keuze: Ecomaxx Bike Fuel 2 met 1:40 mengverhouding, of een ‘volle’ tank Esso Energy Supreme+ 98 met 1:100 Triboron smering. De importeurs van Future 2 Green (Triboron smeermiddel) en Ecomaxx (ready mix tweetakt brandstof) zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Spike, zanger/ gitarist van Direct en al jaren Puch-fanaat, zal als één van de eersten die zondag zijn Kikkerbek Puch laten aftanken met super schone brandstof!

Tussen 10.00 en 12.30 verzamelen alle bromfietsen zich daarna op de Strandweg, ter hoogte van het Noordelijk havenhoofd, en vertrekt dit prachtige stuk cultureel erfgoed,

rook-en reukvrij, voor een ‘schone’ rondrit door Beatstad Den Haag, met als eindpunt het Plein.

Natuurlijk hebben wij ook Burgemeester Pauline Krikke, de Wethouders en de Gemeenteraadsleden op de boulevard uitgenodigd!

Meer informatie:
www.ptcn.net
www.bromfiets.nl
Facebook Kauwe Klauwe/