RST is toonaangevend marktleider in het Verenigd Koninkrijk en diverse andere Angelsaksische landen. Al twintig jaar lang zit het merk diep verankerd in de Tourist Trophy van het Isle of Man. Geen wonder ook dat RST zijn voorliefde voor authentieke motoren laat doorsijpelen in haar kleding. Die racecultuur van de IoMTT weet RST almaar dieper te doorgronden, te koesteren en steeds opnieuw te vertalen naar nieuwe collecties. Nieuw in de 2021-reeks is de FUSION, ’s werelds eerste vintage jas voorzien van een geïntegreerde draadloze airbag met elektronische activering.

Het team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van RST-kleding bestaat uitsluitend uit doorgewinterde motorrijders. Het is voor hen een erekwestie dat alle geleverde producten naadloos voldoen aan de vooraf gestelde vereisten.

Aan de hand van de jarenlang opgedane ervaring brengt RST een nieuw ontwikkeld model met een aangename retro look en moderne, kwalitatief hoogstaande materialen. Met deze jas heeft RST zijn pijlen gericht op vintage door hedendaagse technische kwaliteitseisen te koppelen aan een authentieke stijl. Veiligheid en comfort worden extra benadrukt door het integreren van een In&motion airbagsysteem. Grote aangebrachte stretchpanelen aan de jas bieden niet alleen draaggemak, maar vergroten het inwendige volume van de jas wanneer de airbagkussens zich opblazen.

De RST FUSION-jas is gemaakt van volnerf rundleer en daarom op het lijf geschreven van rijders van retromotoren. De afwerking zonder dekkende pigmentlaag geeft de FUSION alle eigenschappen die je van authentiek leer van topkwaliteit mag verwachten: het draagt soepel en comfortabel en krijgt met de tijd een extra fraaie patina uitstraling. De stijl wordt extra geaccentueerd door sierstiksels aan de ellebogen en onderrug.

Voor extra gebruiksgemak en uitstraling is de RST FUSION-jas voorzien van drie buitenzakken en een binnenzak, allen voorzien van metalen ritssluitingen. Ook aan de polsen zijn ritssluitingen aangebracht. Qua bescherming is de FUSION uitgerust met RST-protectoren die gehomologeerd zijn conform de Europese normen. 

Het RST-airbagsysteem is gebruiksvriendelijk en heeft compacte afmetingen. Na het activeren van het systeem door aanmaak van een gebruikersaccount, is het via de smartphone-app en Bluetooth® aan te sturen aan de hand van een verzameling informatie en instellingen. Wanneer het detectiesysteem van onvrijwillig afstappen geactiveerd is, werkt het systeem volledig autonoom, zonder tussenkomst van de gebruiker. Die kan zich dus ongestoord blijven concentreren op het rijden en het verkeersbeeld.

Het elektronische detectiesysteem analyseert met duizend (1000!) berekeningen per seconde de bewegingen van de rijder via specifieke sensoren en algoritmes. Tijdens deze permanente analysefase kan het systeem anticiperen op een schok, een onherstelbare afwijking van het evenwicht opmerken en het systeem aansturen om de airbag op te blazen. Wanneer het systeem een alarmerende situatie detecteert, begint deze na 33 milliseconde het inwendige airbagvest op te pompen. 22 milliseconde later is de airbag volledig operationeel. In totaal verstrijken 60 milliseconden tussen de detectie en de volledige werkzaamheid.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor het systeem met het aanmaken van een gebruikersprofiel, krijg je toegang tot een vrijblijvende abonnementenservice. Rijd je een periode niet en blijft je machine op stal staan, kun je het abonnement opschorten. Idem voor circuitgebruik ; je kunt je abonneren puur voor de maanden dat je je rondentijden aan het aanscherpen bent. Een maandelijks abonnement kost € 12,-, een jaarabonnement € 120,-. Kies je voor de circuitoptie of adventure-optie, betaal je € 8,- extra. Kies je voor een abonnement, dan profiteer je onder andere van onbeperkte garantie op het systeem en een materiële update: iedere drie jaar wordt de unit vervangen door een recenter exemplaar. Het systeem kan je ook gebruiken zonder abonnement, dan betaal je eenmalig € 399,- en heb je enkel recht op twee jaar garantie.

Kenmerken

Jas van volnerf gewaxt rundleder
-Textiel stretchmateriaal in vier richtingen
-Vaste mesh voering, 3D Quick Dry
-3 buitenzakken, 1 binnenzak; allen met ritssluiting
-Verstelling taille met stalen gespen
-CE-gecertificeerde protectoren, klasse AA
-CE-level 1 gehomologeerde schouder- & elleboogprotectoren
-CE-level 1 rugprotector met geïntegreerde draadloze airbag-unit
-CE-level 2 bescherming bij geactiveerde kussen
-SRA 5* gecertificeerd Airbag systeem
-Opblaasbare airbag aan de voering verbonden
-1 airbagvulling per patroon
-Verbinding unit met Bluetooth
-2 modi / algoritmen : straat en circuit (optie met aanvullend abonnement)
-Updates via Wi-Fi
-Batterijduur : 15 dagen (auto-stand-by); 25 uur bij continu gebruik
-Laadtijd: maximaal 3 uur met USB
-Totaalgewicht (kussens en unit): 800 gram
-Onbeperkte garantie van het Airbag systeem middels abonnement

Kleur: Zwart

Maten: XS – 5XL

Adviesprijs: € 549,99 (exclusief abonnement)

www.mybihr.com