Scooter Recycling Nederland (SRN) heeft onlangs het tweehonderdste inleverpunt toegevoegd aan haar netwerk. Kersverse bestuursvoorzitter Patrick Bruitzman verraste nummer 200, The Bike Guru met vestigingen in Haarlem en IJmuiden, met felicitaties en een feestelijke taart. “Binnen het dealernetwerk wordt het steeds belangrijker gevonden om goed te recyclen. Dat is reden voor een feestje.”
Het aantal brom- en snorfietsen in Nederland neemt toe. Met jaarlijkse nieuwverkopen van 70.000 stuks telt Nederland inmiddels 1 miljoen van deze tweewielers. Daarmee groeit ook het aantal afgedankte voertuigen. Om ervoor te zorgen dat deze milieuverantwoord en gecontroleerd gerecycled worden, werkt Scooter Recycling Nederland (SRN) sinds 2011 aan een landelijk dekkend netwerk van erkende inleverpunten en demontagebedrijven. Zo wordt voor de consument makkelijker om oude brom- of snorfietsen in te leveren en worden deze op verantwoorde wijze afgevoerd en gerecycled.

Reden voor een feestje
Bestuursvoorzitter Patrick Bruitzman telt steeds meer SRN-inleverpunten en ziet dat de branche zich verder professionaliseert. “Dat we nu al tweehonderd inleverpunten kennen, geeft aan dat het binnen het dealernetwerk steeds belangrijker wordt gevonden om goed te recyclen. Het is dan ook met recht een mijlpaal waar we trots op zijn.”

Robert Egthuijsen, eigenaar van The Bike Guru, nam de felicitaties en bijbehorende SRN-taart dankbaar in ontvangst. BOVAG-lid Egthuijsen is al langer bewust bezig met de zorg voor het veilig en milieuvriendelijk demonteren van afgedankte scooters en vindt het belangrijk om als bedrijf bewust om te gaan met de milieutechnische aspecten van demontage. “Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om ons aan te melden voor SRN. Als bedrijf kan je je ook naar klanten toe goed onderscheiden door aangesloten te zijn”, aldus Egthuijsen.

Over SRN
Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc. SRN is in 2011 opgericht door RAI Vereniging en Bovag in samenwerking met ARN en daarmee een initiatief van fabrikanten en dealers om brom- en snorfietsen op een maatschappelijk verantwoorde manier te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren. Voor meer informatie, zie: www.scooterrecyclingnederland.nl