SEAT komt in 2020 met een elektrische motorscooter op de markt. Het vermogen van deze eScooter is vergelijkbaar met dat van een 125 cc motorscooter. De 100 procent elektrische scooter die SEAT zelf gaat verkopen is speciaal ontwikkeld voor stedelijk gebruik. Met de eScooter concept presenteert SEAT op 19 november een conceptversie van de eScooter op het Smart City Expo World Congress in Barcelona.

De SEAT eScooter concept is een perfecte micromobiliteitoplossing voor gebruikers die op een efficiënte en duurzame manier de stad willen doorkruisen. De allereerste elektrische motorscooter van SEAT past in de strategie van de onderneming om meer duurzame mobiliteitsoplossingen voor stedelijke gebieden aan te bieden. Deze strategie omvat ook de SEAT Minimó concept car – een combinatie van een auto en een motorfiets – en de SEAT eXS kickscooter die vorig jaar op de Smart City Expo werd gepresenteerd. SEAT ontwikkelde deze elektrische step samen met Segway, marktleider op het gebied van elektrisch aangedreven ‘Personal Transporters’.

Voor de ontwikkeling van de eScooter concept sloeg SEAT de handen ineen met de elektrische motorfietsfabrikant Silence die in ‘motorstad’ Barcelona is gevestigd. De elektrische motorscooter wordt vanaf 2020 in Spanje verkocht aan particuliere klanten, maar is ook in te zetten als deelscooter.

www.seat.nlwww.seat.be