In de snelle wereld van de motorsport zijn langdurige relaties eerder uitzondering dan regel. Gelukkig geldt dat niet voor de samenwerking tussen Marc Marquez en Shoei, die alweer terugvoert tot 2010, toen de destijds 17-jarige Spanjaard met zijn eerste 125cc-wereldtitel de basis legde voor een glansrijke carrière. Twaalf jaar en in totaal acht wereldtitels zijn we inmiddels verder, dan mag je wel van een succesvol partnership spreken. En die wordt dit jaar bekroond met een special MM93-collectie, die niet minder dan vier modellen omvat!

Shoei MM93

En die speciale designs, allemaal van de subtiele hand van Dave Design, beperken zich niet enkel tot de snelle fractie uit de Shoei line-up, zoals je misschien zou verwachten. Integendeel, of je er nu een sportieve of toeristische rijstijl op na houdt, of lekker op een retrobike onderweg bent, voor elk type rijder is er een passend model.

NXR2 MM93 Rush

Te beginnen met de NXR2 MM93 Rush, met als basis de afgelopen jaar geïntroduceerde NXR2. De opvolger van de populaire NXR kreeg onder meer een volledig nieuw ontworpen helmschaal en werd op talrijke belangrijke punten verbeterd (o.a. groter vizier, betere ventilatiesysteem etc.). Het toch al rijke kleur- en designspectrum is nu uitgebreid met een even subtiele als in het oog springende grijs/zilver/zwarte Marc Marquez-uitvoering.

Marquez MM93

Neotec II MM93 Collection 2-Way

Diezelfde kleuren vormen tevens de basis voor de Neotec II MM93 Collection 2-Way. Echter is de veelzijdige systeemhelm van Shoei niet in het mat, maar glans uitgevoerd, waarbij de donkere basiskleuren mooi contrasteren met het felrode MM93-logo op de achterzijde.

Marquez MM93

GT-Air II MM93 Road

Deze kleur rood vind je in ruimere mate ook terug in het design van de GT-Air II MM93 Road, de sportieve toerhelm van Shoei met onder meer een geïntegreerd zonnevier en een praktische ratel-snelsluiting.

Shoei MM93

EX-Zero MM93 Master

De meest opvallende helm uit de nieuwe Marquez-collectie is zonder twijfel de EX Zero. Een vintage retrohelm, waarvan de vorm van de helmschaal zelfs is gebaseerd op dat van de befaamde EX-lijn uit begin jaren ’80 van de vorige eeuw, met een speciaal ontwerp refererend aan een succesvol MotoGP-coureur, ligt natuurlijk niet direct voor de hand. Het MM93 design van de EX-Zero kenmerkt zich dan ook door veel klassiekere lijnen die het ontwerp van de helm echt recht aandoen!

Shoei MM93

Een kwartet om van te likkebaarden, dat weliswaar tot dezelfde collectie behoort, maar wel elk met een heel eigen touch weet te verrassen. De MM93-modellen van de Neotec II, GT-Air II en NXR2 liggen vanaf oktober in de winkel, voor de EX-Zero MM93 moet je tot februari geduld hebben. De prijzen bedragen respectievelijk €759,- (Neotec II), €639,- (NXR2), €689,- (GT-Air II) en €549,- ( EX-Zero).

Kijk voor meer informatie of andere Shoei producten op www.shoei-europe.com