‘Kaizen’ is een Japanse term die letterlijk vertaald ‘continue verbetering’ betekent. Een credo dat Shoei hoog in het vaandel heeft staan en dus heeft de Japanse helmspecialist voor 2021 haar populaire NXR integraalhelm een flinke make-over gegeven. Zelfs de naam van de sportieveling, die reeds voldoet aan de strengere ECE 22.06 richtlijn, is aangepast, NXR2 heet ‘ie namelijk!

Shoei NXR2 

Compleet nieuw opgebouwd

Die 2 in de nieuwe typenaam geeft al wel aan dat het geen simpele update betreft, de NXR2 is vanaf de grond af aan nieuw opgebouwd. Dat begint al met de compleet nieuwe, in de windtunnel ontworpen buitenschaal (van zeslaags AIM+ glasvezel-composiet), waarvan de focus lag op een optimale aerodynamische balans. Het nieuwe, slanke design met geïntegreerde spoiler zorgt niet alleen voor minder lift en drag, ook de belasting van het hoofd is in vergelijking met zijn voorganger sterk verminderd, onder meer te danken aan het lichtere gewicht. De NXR2 weegt in maat M bijvoorbeeld nog geen 1.400 gram.

Shoei NXR2

 

Standaard voorzien van Pinlock Evo vizier

De geoptimaliseerde buitenschaal maakt ook de weg vrij voor het nieuwe, extra brede CWR-F2 vizier, dat standaard is voorzien van een Pinlock Evo anti-condens vizier. Nieuw is de centraal geplaatste vergrendeling, dat niet alleen minder vervorming van het vizier bij het openen/sluiten als voordeel heeft, de bediening gaat nu ook een stuk soepeler. Net als alle andere Shoei-helmen is ook de NXR2 voorzien van een snelwisselsysteem, in acht seconden kun je het standaard heldere vizier verwisselen voor één van de vele getinte/gekleurde varianten (waaronder een zelfkleurend fotochromatisch vizier welke leverbaar komt vanaf begin 2022).

Omdat de actieve veiligheid (voorkomen) misschien nog wel belangrijker is dan de passieve (beperken), is naast het grotere blikveld onder meer ook het ventilatiesysteem nog verder uitgebreid (totaal zes in- en vier uitlaatopeningen). Daarnaast waarborgen vier verschillende maten buitenschaal in combinatie met een comfortabel interieur met verwisselbare wangstukken (3 maten) een optimale pasvorm en draagcomfort. Dankzij het Shoei Personal Fitting System (SPFS) kan de pasvorm zelf volledig gepersonaliseerd worden.

Ook de NXR2 is geschikt voor het Shoei Personal Fitting System (SPFS)

Emergency Quick Release

De uitrusting van de nieuwe NXR2 worden gecompleteerd door een Emergency Quick Release System (EQRS), intercomvoorbereiding, dubbel D-sluiting en een uitneem- en wasbare antibacteriële binnenvoering.

 

Kleuren en prijzen

De nieuwe Shoei NXR2 ligt vanaf september in de winkel, in zowel een bijzonder breed kleuren- (6 unikleuren en 12 decors) als matenspectrum ( XXS t/m XXL). Prijzen variëren van € 479,00 voor de uni-kleuren tot € 599,00 voor de fraaie decors-uitvoeringen.

Kijk voor meer informatie of andere Shoei producten op www.shoei-europe.com, of volg Shoei op Facebook.