Onder Stylmartin’s sneakermodellen heeft de Iron WP in de loop der jaren een ereplaats verdiend. CE-gecertificeerd, uniseks en comfortabel bij het rijden en lopen, biedt het bescherming voor de voet en kenmerkt het zich door zijn vintage, stedelijke uitstraling. Het merk biedt nu een nieuwe esthetische versie met een bovenwerk van bronskleurig Graffiti-leer.

Met tientallen jaren ervaring opgedaan in het ontwerp en de productie van technische motorlaarzen, heeft het merk Stylmartin keer op keer bewezen dat het in staat is om zeer technische en functionele details vakkundig te combineren met verfijnde en onconventionele esthetiek. Nog een bewijs hiervan is de nieuwe versie voor 2023/2024 van een groot klassiek model binnen het Stylmartin sneaker-assortiment; we hebben het over Iron Bronze.

Zoals uit de naam al blijkt, is het bijzondere kenmerk van dit model de kleurtint en afwerking van het bovenwerk, dat met de hand is geborsteld om een ‘versleten’ bronzen effect te bereiken.

Laten we echter niet vergeten dat we het hier hebben over een technische schoen: achter de aantrekkelijke en informele uitstraling schuilt een compleet scala aan kenmerken. Een korte beschrijving wordt hieronder gegeven.

Beschikbaar in een uniseks maatbereik, biedt Iron Bronze bescherming tijdens het rijden en een hoog niveau van comfort bij het lopen. Dit is mogelijk dankzij de aanwezigheid van interne PU-beschermers aan beide zijden, die effectief zijn wanneer dat nodig is. Ook niet te onderschatten is de leren versnellingsbeschermer.

Onder de kwaliteiten die ook moeten worden genoemd, is het gebruik van waterdichte en waterafstotende materialen, die de voet isoleren tegen vocht, de aanwezigheid van een ademend membraan om de juiste luchtcirculatie te garanderen en de anatomische en micro-geperforeerde inlegzool.

Er is ook de vetersluiting in tweekleurige versies en de Total Black rubberen zool om een uitstekende grip te garanderen.

Iron Bronze is verkrijgbaar in maten van 36 tot 47.

Dit model is CE-gecertificeerd volgens de EN 13634:2017 standaard

Technische details

Bovenwerk: volnerf waterafstotend graffiti-leer; voering: waterdicht en ademend met een mesh kraag; bescherming: interne PU-gevormde enkelbeschermers aan beide zijden, leren versnellingsbescherming; sluiting: veters; inlegzool: anatomisch, vervangbaar en ademend dankzij micro-geperforeerde gaten; buitenzool: rubber; maten: van 36 tot 47; kleuren: brons.

Meer informatie via Perier Motorsport