Aprilia lanceert de RS660, een motorfiets die het supersport segment op z’n kop zet. Vorig jaar mochten we al even kwijlen op de stand van Aprilia in Milaan, nu een jaar later is het dan toch echt zover. Deze 659cc parallel-twin (euro 5) levert maar liefst 100 pk op slechts 183 kg en moet gezien worden als de benchmark in z’n klasse. Aprilia wijst ons op het veelzijdige karakter wat blijkt uit de 5 rijmodi waaronder een on-track (circuit) en commute (elke dag) modi. ‘Een gestroomlijnd chassis, gereduceerd gewicht, nieuwe twin motor en high tech elektronica. Een adembenemende nieuwe kleur die een nieuwe maatstaf zet in zowel stijl als formaat. De RS 660 is de trots van het merk Aprilia, een perfecte samensmelting van technologie, innovatie en ontwerp. Aprilia keert terug naar zijn oorsprong als eerste met de rood zwarte hoofdkleuren uit de jaren 90.

TFT dashboard

Om overzicht te houden is de RS 660 voorzien van een full-colour TFT-dashboard met twee schermen (Road- of Track). Beiden met automatische nacht- of dagverlichting dankzij de schemersensor. Een derde optie is echter te vinden in het multimedia platvorm van Aprilia waarmee jouw smartphone met de motor kan verbinden. Middels dit platvorm kan je nog meer instrument functies uitbreiden. Het Aprilia MIA-systeem biedt een verbindingsprotocol dat het batterijverbruik van de smartphone minimaliseert. Het omvat zowel het infotainment systeem voor het beheer van spraakopdrachten, oproepen en muziek via intuïtieve bedieningselementen op het stuur als de navigatiefunctie.

aprilia rs660

Pre Booking

Ben je na het zien van de plaatjes niet meer te houden dan is de pre booking service voor deze Aprilia RS 660 wellicht een idee. Je ontvangt dan niet alleen 400,- euro korting maar je neemt dan je RS 660 in december al in ontvangst. Advies verkoopprijs € 12.450,- (inclusief BTW) en 11.050,- in België.

Meer info check HIER voor de nieuwe Aprilia RS660