Vespa viert een buitengewoon project, dat al tien jaar de toekomst opnieuw uitvindt. Vespa 946 10° Anniversario is een eerbetoon aan de trends van 2023, met een speciale kleurstelling.

De Vespa 946 is geboren in 2013 en neemt het stokje over van een humanistische benadering van design, waarin de menselijke figuur zowel de schepper als de focus van het creatieve idee is, en is nu al tien jaar het archetype van de Vespa van de volgende generaties. Een meesterwerk van Italiaanse makelij, dat nu een echt collector’s item is geworden, dat vorm krijgt in een speciale productielijn, die meer weg heeft van een haute couture atelier dan van massaproductie.

Tien jaar na zijn geboorte, debuteert de Vespa 946 in de speciale 10th Anniversary uitvoering, met een exclusief speciaal kleurenschema dat een moderne herinterpretatie is van een klassieke Vespa tint, groen. Trouw aan zijn rol als trendsetter, draagt de Vespa 946 10th Anniversary een zachte en fluwelen tint, maar met een vleugje zuur dat hem uiterst origineel maakt. Een tint die, niet toevallig, als trend opdook voor de lente-zomer 2023 modecollecties op de modeweken van New York, Londen en Milaan. Een parelmoerachtige kleur die op het eerste gezicht pastel lijkt, maar eenmaal verlicht diepte krijgt.

Alle details van de Vespa 946 10° Anniversario zijn gemaakt in een verfijnde gepolijste afwerking met warme reflecties, te beginnen met de dubbele velgen, gemaakt van aluminium, waarvan de ‘spaken’ een verwijzing zijn naar de historische trommelrem waarmee de eerste Vespa’s waren uitgerust. Het velgkanaal is groen om bij het frame te passen. Het dubbel gestoffeerde zadel is zwart met gepolijste stiksels, evenals de gestoffeerde handgrepen, met de hand gestikt met naald en draad.

Vespa 946 10° Anniversario – De technologie

Traditie en innovatie: Een monocoque frame van plaatstaal met aluminium elementen: stuur, zadelsteun, zijpanelen, voorspatbord, spiegelsteunen.

Maximale zekerheid: 220 mm dubbele schijfrem, ABS dubbel kanaal remsysteem, ASR tractie elektronisch controlesysteem. Grote 12″ wielen, splitvelgen van aluminium.

Ecologie en zuinigheid: 125 cc 3V motoren, elektronische injectie, brandstofverbruik en emissiereductie van topklasse.

Technologie en stijl: LED-koplamp met warmteafvoersysteem, LED-achterlicht en richtingaanwijzers, multifunctioneel LCD-dashboard.

www.vespa.com