Met teams die vooraan mee strijden in zowel de MotoGP als het World Superbike Championship, zit competitie Yamaha in het bloed. Die competitieve spirit vind je ook terug in de World Technician Grand Prix (WTGP), de jaarlijkse strijd waarin Yamaha bepaalt welke Yamaha-monteur zich de beste van de wereld mag noemen.

Van de Kuinder Motoren

Remco van Andel van Van de Kuinder Motoren in Hilversum won de nationale ronde, de National Technician Grand Prix (NTGP). Hij liet Yamaha-monteurs Ralph Staats van MotoPort Hillegom (3e) en Joost Lechner van MotoPort Uithoorn (2e) achter zich. Remco van Andel verdedigt van 24 t/m 26 maart de Nederlandse eer in het Europese kampioenschap, de European Technician Grand Prix (ETGP).

Drie fases

De World Technician Grand Prix is opgebouwd uit drie fases. Eerst is er een nationale competitie. De winnaar daarvan gaat naar het Europese kampioenschap, waar hij strijdt tegen collega’s uit 17 landen. De drie besten uit heel Europa strijden uiteindelijk om de ultieme eer in de wereldfinale.

Brons, zilver, goud

Iedere monteur die waar ook ter wereld bij een officiële Yamaha-dealer aan Yamaha’s werkt, wordt opgeleid en gecertificeerd door de Yamaha Technical Academy. Die opleiding bestaat uit drie niveaus: brons, zilver en goud. Om te kunnen deelnemen aan de World Technician Grand Prix moet een monteur minimaal niveau zilver hebben. De bedoeling van de World Technician Grand Prix is zowel het vergroten van de motivatie en vaardigheden van Yamaha-monteurs als het verbeteren van de klanttevredenheid door het uitdagen van deze monteurs.

www.yamaha-motor.nl