Yamaha verkocht meer dan 750.000 verkochte TMAX- en XMAX-motorscooters in twee decennia, kondigt Yamaha de volledig nieuwe XMAX-modellen voor 2023 aan. De XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX en XMAX 125 zijn voorzien van een radicaal nieuw uiterlijk in combinatie met geavanceerde nieuwe connected instrumenten, nog meer rijcomfort en verbeterde functionaliteit.  

De nieuwe XMAX-serie, die iedereen de ultieme rijervaring biedt en een ongeëvenaarde trots op het eigenaarschap inspireert, vertegenwoordigt een van de grootste stappen voorwaarts in het ontwerp van Yamaha sport scooters in de afgelopen jaren.


Yamaha verkocht meer dan 750.000 TMAX- en XMAX-motorscooters


Naast de Europese lancering van de volledige XMAX-lijn wordt in 2023 ook de nieuwe XMAX 300 wereldwijd gelanceerd. De wereldwijde versie van dit best verkopende model, dat in Yamaha’s fabriek in Indonesië wordt geproduceerd, is vooral gericht op Thailand en andere Aziatische landen, en onderstreept de enorme internationale aantrekkingskracht van Yamaha’s meest succesvolle sport scooter.


Volledig nieuwe XMAX 300 Tech MAX

De dynamische MAX-lijn staat nooit stil, en een van de geheimen van het opmerkelijke succes van de afgelopen 15 jaar is de voortdurende evolutie – zowel technologisch als stilistisch.

Voor 2023 komt de nieuwe XMAX 300 Tech MAX met een nog dynamischere look en feel om de status als ultieme middelgrote sport scooter die inspireert tot een echte en speciale trots van eigendom nog verder te onderstrepen. Terwijl het kenmerkende en geliefde MAX-karakter zorgvuldig is behouden, hebben de stylingontwerpers van Yamaha een volledig nieuw kuipwerk ontworpen met een radicaal nieuwe verlichting die het enthousiasme van de bestuurder volledig rechtvaardigt.


Volledig nieuw kuipwerk


De nieuwe XMAX 300 Tech MAX biedt een hoge mate van wendbaarheid in het stadsverkeer en tegelijkertijd een sportieve rijervaring met het beste comfort in zijn klasse. Deze MAX is gebouwd om de verwachtingen van nieuwe en bestaande MAX-eigenaren te overtreffen.

Yamaha’s stylingontwerpers hebben een geheel nieuwe look gecreëerd, met een nog vloeiender en strakker kuipwerk waardoor het uitstekende sportieve karakter en de wendbaarheid van de machine wordt benadrukt. Vrijwel elk onderdeel van het slanke en sportieve uiterlijk van de XMAX 300 Tech MAX is opnieuw ontworpen om een nog indrukwekkender machine te creëren, met een optimale balans tussen prestaties, stijl, comfort en functionaliteit.


Garmin-navigatie op de Tech Max


De veranderingen gaan veel verder dan het oog reikt, en XMAX 300 Tech MAX bestuurders kunnen nu ook profiteren van smartphone-connectiviteit en Garmin-navigatie via het nieuwe multi-thema 4,2-inch kleuren-TFT scherm. Tegelijkertijd is de rijkwaliteit verfijnd, en de gebruikservaring verhoogd dankzij verbeteringen in rijcomfort, remgevoel en de algemene afwerking.

Het XMAX 300 ‘standaard’-model is ontworpen voor veeleisende bestuurders die op zoek zijn naar topspecificaties in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit model profiteert van het volledig nieuwe kuipwerkontwerp van de premium XMAX 300 Tech MAX – en is voor 2023 uitgerust met een volledig nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit.

Dynamisch en futuristisch nieuw kuipwerk

De voorkuip van de XMAX 300 Tech MAX is opnieuw ontworpen voor een futuristisch en strak geconcentreerd uiterlijk waarmee deze sport scooter een duidelijke street-presence krijgt. Meer hoekige bovenpanelen met een rechte voorrand geven een gevoel van kracht, en de nieuwe kuip wordt aangevuld met nieuw gestileerde vorkkappen.

Het gedurfde en sportieve nieuwe uiterlijk wordt versterkt door hoger gemonteerde knipperlichten aan weerszijden van de voorruit. De lichten zijn duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers wanneer de bestuurder door druk verkeer manoeuvreert. Van de voorkant gezien, bieden de nieuwe kuip en vorkkappen de indruk van een omgekeerde driehoek die het gevoel van wendbaarheid versterkt.

Compact voorwaarts gericht profiel

De geheel nieuwe voorkuip wordt versterkt door een nieuw zijprofiel met een veel geconcentreerder en atletischer uiterlijk. Hierdoor worden de dynamiek en het sportieve karakter van de nieuwe XMAX 300 Tech MAX sterkt benadrukt. De kenmerkende en iconische boemerang-zijpanelen van de MAX-familie zijn opnieuw ontworpen om een krachtig en strak vormgegeven body te creëren die een indruk geeft van een sterk voorwaartse beweging en krachtige prestaties, zelfs als de motorscooter stilstaat.

Aan de linkerkant van de machine zorgt de driedimensionale boemerang nieuwe stijl voor een vloeiende en sterk visuele flow, van de achterbrug van het voertuig via de voorkant van het zadel naar de voorwielas voor een samenhangend en gecoördineerd uiterlijk. Hetzelfde geldt voor de rechterkant, waar de boemerang zorgt voor een ononderbroken visuele flow, van de demper tot aan het voorwiel voor een links/rechts symmetrisch ontwerp dat het hoogwaardige uiterlijk en de hoogwaardige gecoördineerde afwerking van de nieuwe XMAX 300 Tech MAX volledig onderstreept.


Krasbestendige panelen doen zijn intrede


De XMAX 300 Tech MAX is uitgerust met een voorvork van het motorfiets-type. Het nieuwe kuipwerk en de vloeiende lijnen vestigen de aandacht op de voorkant van het voertuig en benadrukken het gevoel van wendbaarheid. Dit nieuwe model profiteert ook van krasbestendige panelen naast de passagiersvoetsteunen, en de nieuwe boemerang heeft links en rechts openingen die de warmte wegleiden van de motor.

Volledig nieuwe 4,2-inch kleuren-TFT: Smartphone-connectiviteit en navigatie

De XMAX 300 Tech MAX is uitgerust met een van de meest indrukwekkende dashboards die op een sport scooter te vinden zijn. Dit uitgebreide instrumentenpaneel is voorzien van een gloednieuw hightech 4,2-inch TFT-infotainment-kleurenbeeldscherm met meerdere thema’s, dat de bestuurder smartphone-connectiviteit biedt en dat ook kan fungeren als boordnavigatiesysteem.

De ingebouwde CCU (Communication Control Unit) maakt Bluetooth-connectiviteit mogelijk tussen de motorscooter en de smartphone van de gebruiker, en zodra de gratis MyRide-app van Yamaha is gedownload – en het apparaat aan het voertuig is gekoppeld – zijn allerlei functies toegankelijk.

Het 4,2 inch TFT-kleurenscherm kan berichten, e-mails en meldingen ontvangen die op het scherm worden getoond. Je kunt muziek afspelen en diverse andere smartphonefuncties activeren waardoor elke rit nu nog unieker en leuker is. Een breed scala aan informatie en diensten is toegankelijk, waaronder geluidsvolume, weerinformatie, taal, informatie over de motorscooter, rijprestaties en nog veel meer.

Garmin-navigatiesysteem*

Na installatie van de Garmin StreetCross-app op hun smartphone en verbinding met de CCU van de XMAX 300 Tech MAX, kunnen bestuurders de Garmin-navigatie gebruiken op het 4,2 inch TFT-infotainment-kleurenscherm. Met dit geavanceerde systeem kun je via de smartphone zoeken op locatienaam en diverse andere methoden.

Zodra de route is ingesteld, kun je in- en uitzoomen via de stuurschakelaars. De Garmin StreetCross-app biedt realtime-verkeersinformatie, zoals snelheidsbeperkingen, de luchttemperatuur op de bestemming, de resterende afstand en de geschatte aankomsttijd, maar ook informatie over mogelijke gevaren zoals aankomende scherpe bochten.

De navigatie-app is in sommige landen niet beschikbaar. Informatie over snelheidsbeperkingen, verkeer, enz. wordt in sommige landen en regio’s niet verstrekt. Het is ook mogelijk dat de gegevens over snelheidsbeperkingen niet tijdig worden bijgewerkt en dat de snelheidsbeperkingen veranderen naargelang het tijdstip, zoals in schoolzones of rond bouwplaatsen.

Afzonderlijke 3,2-inch LCD snelheidsmeter

Voor de overzichtelijkheid is de 3,2-inch LCD-snelheidsmeter boven het nieuwe 4,2-inch TFT-scherm geplaatst. Deze informatie is direct af te lezen en staat los van het infotainment-scherm. Door de snelheidsmeter apart te houden, kan de bestuurder de makkelijker tussen functies schakelen op de multi-thema TFT, en toch altijd de snelheid en andere belangrijke rijgegevens zien, ongeacht welk scherm op de nieuwe TFT-meter is geselecteerd.


XMAX 300 

Als toonaangevende merk in het Europese segment voor sportieve motorscooters is het beleid van Yamaha erop gericht elke klant de ruimste keuze aan modellen te bieden. Met hetzelfde dynamische nieuwe kuipwerk en de radicale X-vormige LED koplamp en achterlicht – evenals de verschillende chassisupgrades waaronder een nieuwe vorm van het zadel en een verfijnder remgevoel – is de nieuwe XMAX 300 het ideale voertuig voor bestuurders die op zoek zijn naar een hoogwaardige motorscooter met een geweldig uiterlijk, sterke prestaties, een uitstekende prijs-prestatieverhouding – en puur MAX DNA.

Nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit

Dankzij de nieuwe CCU-eenheid (Communication Control Unit) met smartphone-connectiviteit kunnen XMAX 300-bestuurders tijdens elke rit contact houden met vrienden, familie en collega’s via het nieuwe 4,3-inch LCD-scherm. De informatie op het scherm omvat de batterijstatus van de telefoon, de status van de verbinding, automatische tijdsaanpassing, inkomende oproepen, gemiste oproepen en ontvangen berichten.

Een enorme hoeveelheid technische en bedrijfsinformatie is toegankelijk na het downloaden van Yamaha’s gratis MyRide-app en het verbinden via Bluetooth met een smartphone. Bestuurders kunnen gegevens bekijken over beschikbare parkeerlocaties, gemiddeld brandstofverbruik, batterijstatus, service/onderhoud, storingen, ritgegevens, snelheid, rijtijd, hellingshoek en meer.

Met deze gebruiksvriendelijke MyRide-app kunnen XMAX 300 bestuurders al hun favoriete ritten bekijken, reistijden vergelijken en in het algemeen alles uit elke rit halen.


XMAX 125 Tech MAX / XMAX 125

De nieuwe XMAX 125 Tech MAX is uitgerust met hetzelfde nieuwe en dynamische kuipwerk en het 4,2-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit en navigatiefuncties als de XMAX 300 Tech MAX van 2023 en brengt puur MAX DNA naar de instapklasse van de sport scooters. Dankzij het fraaie uiterlijk, de vlotte wendbaarheid en de levendige prestaties is dit model met topklasse specificaties een van de best verkochte modellen in zijn categorie.

De nieuwe XMAX 125 is ontworpen voor stedelijke forenzen die de beste balans willen tussen een eersteklas stijl en een geweldige prijs. Deze sportieve motorscooter is uitgerust met hetzelfde chassis en nieuw ontworpen kuipwerk als de 2023 XMAX 300. Deze populaire sport scooter is uitgerust met een nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit en beschikt over indrukwekkende specificaties voor een aantrekkelijke prijs.


Nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit


Sportief, mooi, functioneel en wendbaar, perfect voor de stedelijke forens, met meer dan 200.000 verkochte XMAX 125 Tech MAX- en XMAX 125-sport scooters. Van bijzonder belang voor de vele automobilisten die op zoek zijn naar een betere en slimmere manier om zich in de stad te verplaatsen, is het feit dat de XMAX 125 Tech MAX en de XMAX 125 beide met een B-rijbewijs (niet in Nederland) mogen worden bestuurd. Hierdoor zijn deze Yamaha Sport Scooters twee van de meest stijlvolle en praktische modellen voor forenzen die hun brandstofrekening willen verlagen en hun reistijd verkorten.

De cijfers zijn indrukwekkend, en de uiterst efficiënte 125 cc EURO5 Blue Core-motoren zijn voorzien van intelligente Start & Stop-motortechnologie die bijdraagt aan een uitstekend brandstofverbruik en ultralage emissies. De toegankelijke, zuinige en praktische XMAX 125 Tech MAX / XMAX 125 van Yamaha zijn de ideale oplossing voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een realistisch en plezierig alternatief voor de auto of het openbaar vervoer.

(De nieuwe XMAX 125, inclusief de Tech Max-uitvoering is ook net als het uitlopende model vooralsnog niet in Nederland leverbaar)

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be