Het Aprilia ELECTRICA-project is een vooruitblik in de toekomst; een innovatieve visie gericht op vrijheid en plezier, waarden die in overeenstemming zijn met Aprilia’s grondbeginselen; waarden die de basis zijn van alle Aprilia-modellen, nu en in de toekomst.

Het ELECTRICA-project vertegenwoordigt Aprilia’s visie op mobiliteit voor de jongste motorrijders van de nabije toekomst. Met open vizier naar morgen, een aandachtige en competente blik vooruit die Aprilia, die altijd voorop heeft gelopen in het experimenteren, aan de nieuwe generaties voorstelt om hen het plezier van het motorrijden in elke omgeving en zonder barrières te garanderen.

Net als bij de introductie van het 660-platform, dat perfect inspeelde op de wensen van de jongste generatie motorrijders, met een serie motorfietsen die hoge prestaties leveren, licht en leuk zijn – maar tegelijkertijd eenvoudig en toegankelijk – zo is ELECTRICA Aprilia’s originele en ongekende project gewijd aan de volgende generatie.
Het ELECTRICA-project maakt gebruik van alle knowhow van de Piaggio-groep (waarvan Aprilia deel uitmaakt), die al sinds 1975 aan elektrische aandrijving werkt en een lange reeks voertuigen heeft voorgesteld die hun tijd ver vooruit waren, zoals de MP3 Hybrid, de eerste hybride scooter ter wereld.

De enorme mogelijkheden die digitalisering en netwerken met zich meebrengen, zorgen voor een radicale verandering van de leefgewoonten voor iedereen. Aangezien steeds meer activiteiten op afstand kunnen worden uitgevoerd, zullen ook de reisbehoeften veranderen, maar de behoefte blijft bestaan, vooral bij de jongsten, aan snelle, praktische, schone dagelijkse mobiliteit die plezier en bewegingsvrijheid biedt zonder belemmeringen. De opwindende rijervaring die alleen een motorfiets kan bieden, kan niet virtueel worden vervangen of gereproduceerd. ELECTRICA is een nieuw conceptproject, een lichtgewicht motorfiets zonder uitstoot, met een plezierig en bevredigend rijgedrag, om maximale vrijheid en plezier te bieden, zelfs bij gebruik in de metropolen van de toekomst: plezier en bewegingsvrijheid worden dus niet aangetast en zullen altijd de basisprincipes zijn die ten grondslag liggen aan alle voertuigen die door Aprilia, de sportmotorfabriek bij uitstek, worden gebouwd.
Het uiterlijk is onmiskenbaar Aprilia, vooral aan de voorkant, waar een moderne interpretatie van de drievoudige koplampunit, typerend voor alle Aprilia-modellen, opvalt en de voorkeur geeft aan strakke, uitgesproken sportieve lijnen. De toegankelijkheid wordt gewaarborgd door de compacte afmetingen en de lage zithoogte vanaf de grond, maar ook door het lichte gewicht en de aanwezigheid van beide remhendels op het stuur, een keuze die de overgang van scooters vergemakkelijkt.De elektromotor bevindt zich in het centrale gedeelte en maakt gebruik van een kettingaandrijving. De aanwezigheid van het sleutelloze systeem, het LCD-instrumentarium en de fonische wielen in de velgen introduceren het thema van technologie gericht op praktisch nut en dat van actieve elektronische hulpmiddelen voor een veilige rijervaring, een gebied waarop Aprilia een pionier was en nog steeds aan de top staat onder fabrikanten wereldwijd.

www.aprilia.com