De Aprilia SR GT, de “urban adventure” scooter van Aprilia die is ontworpen om het plezier in dagelijks rijden te herontdekken, maakt zijn debuut in de speciale en sportieve Replica versie van de Aprilia RS-GP, de motor van Aleix Espargaró en Maverick Viñales in de MotoGP. De sportieve lijnen van de Aprilia SR GT krijgen zo een nog stoerder uiterlijk, om stadsritten en ook langere ritten, die perfect binnen het bereik van de SR GT vallen, om te toveren tot een unieke sensatie. Zo kun je op elk moment opvallen dankzij de racegeest die elk Aprilia-voertuig met zich meedraagt.

De matzwarte kleur van de Aprilia SR GT Replica wordt verrijkt met dezelfde grafische elementen in rood en paars, die de racekuip van de Aprilia RS-GP van het officiële Aprilia Racing-team kenmerken. Dit is een van de meest zorgvuldig ontworpen en technologisch geavanceerde prototypes op de hele MotoGP-grid, en het kenmerkende Aprilia-logo dat diagonaal over de zij- en middenstrip loopt en eindigt op het voorste gedeelte van het platform. Ook dit, evenals de passagiersgreep, is nu afgewerkt in mat zwart.

Net zoals op de MotoGP-motoren die ontstaan in de raceafdeling van Noale, zijn de wielvelgen zwart geschilderd en springt het rode detail op het kanaal van het voorwiel in het oog. In lijn met de racegeest omvat de uitrusting ten slotte banden met een sportief straatprofiel in plaats van de allroad banden die de andere versies, de Aprilia SR GT en SR GT Sport, kenmerken.

Voor degenen die hun SR GT Replica verder willen personaliseren, waardoor deze nog meer lijkt op de RS-GP-machines die racen op circuits over de hele wereld, worden ook de startnummers van de twee officiële Aprilia Racing MotoGP-rijders, Aleix Espargaró en Maverick Viñales, meegeleverd. Een extra detail dat de SR GT Replica nog dichter bij de wereld van MotoGP brengt.

De nieuwe Aprilia SR GT Replica zal beschikbaar zijn bij het Aprilia-dealernetwerk vanaf oktober, in 125 en 200 cc.