Arrowhead Engineered Products (Arrowhead), een wereldleider in de distributie van aftermarket-onderdelen, en de aandeelhouders van Bihr zijn een overeenkomst aangegaan voor Arrowhead om 100% van het eigen vermogen van Bihr te verwerven, een toonaangevende Europese distributeur van onderdelen, accessoires en uitrusting voor motorfietsen, quads/ATV’s, fietsen en scooters. Deze transactie is onderworpen aan consultatie van de ondernemingsraad en relevante toetsing en goedkeuring door regelgevende instanties. De verwachte sluiting is het derde kwartaal van 2022. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kontich, België, Bihr is aanwezig in 20 landen en biedt 350 merken en 200.000+ SKU’s aan een netwerk van 15.150 detailhandelaren.

Alcopa investeerde samen met de andere aandeelhouders in 2010 in Bihr en leidde de Europese ontwikkeling van het bedrijf vanaf de oorsprong in Frankrijk. Ze zijn overtuigd door de sterke grondgedachte achter de overname door Arrowhead Engineered Products, die een echte wereldleider zal creëren in een consoliderende industrie. Dit zal een schat aan groeimogelijkheden opleveren voor Bihr, haar klanten en haar medewerkers.

De gecombineerde kracht van Bihr en hun 24-uurs Europese levertijd met Arrowhead’s steeds groter wordende merken, wereldwijde distributievoetafdruk en groeistrategie zullen een krachtig team creëren dat dealers een bredere selectie van direct verkrijgbare producten biedt.

www.mybihr.com