Duitse mobiliteitsspecialist investeert in ‘Tesla op twee wielen’

Etergo, voorheen bekend als Bolt Mobility, heeft een investering van 10 miljoen euro opgehaald. Een Duitse automotive-specialist steekt geld in de Amsterdamse ‘Tesla op twee wielen’. Etergo gaat de investering gebruiken om de grootschalige productie van de Appscooter, het eerste model van Etergo, op te zetten. De verwachting is dat in de tweede helft van 2019 de eerste AppScooters over de Nederlandse en Duitse wegen rijden.

Het is de vierde keer dat Etergo een miljoeneninjectie krijgt. Vorig jaar wist Etergo via crowdfunding een bedrag van vijf miljoen euro op te halen voor de ontwikkeling van de elektrisch aangedreven AppScooter. Dit moet de meest veilige scooter worden die ooit is gebouwd. De elektrische scooter heeft een actieradius van 240 kilometer en gaat van 0 tot 45 km/u in 3,9 seconden. Het voertuig is voorzien van een 7-inch touchscreen en internetverbinding. Met de stuurknoppen van de AppScooter kunnen bestuurders hun telefoon bedienen via Bluetooth, oproepen beantwoorden, muziek streamen en navigatie instellen.CEO en medeoprichter Bart Jacobsz Rosier: “Met deze investering halen we meer op dan alleen kapitaal. Met de kennis en kunde van onze investeerder op het gebied van automotive en service kunnen we het beste servicenetwerk van Europa uitrollen. Het nieuwe kapitaal en de kennis gaan we inzetten om op grote schaal een alternatief te produceren voor de luchtvervuilende, herriemakende benzine scooter. Eerst in Nederland en Duitsland, vlot daarna gaat Etergo de AppScooter in andere landen introduceren.”

Nederland en Duitsland
De eerste AppScooters cruisen vanaf de tweede helft van 2019 over de Nederlandse en Duitse wegen. Met service busjes wordt er aan de deur service verleend aan klanten. Er zijn inmiddels honderden AppScooters verkocht.
Over Etergo
Etergo verduurzaamt mobiliteit. Het bedrijf is in 2015 opgericht door Bart Jacobsz Rosier en Marijn Flipse. De twee willen met Etergo de verduurzaming versnellen door veilige en milieuvriendelijke alternatieven te creëren voor benzine- en dieselvoertuigen. Het bedrijf haalde in 2017 via crowdfunding al 5 miljoen euro op. De eerste tweewieler van Etergo, AppScooter, zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 op de Nederlandse en Duitse wegen rijden.

www.etergo.com