De Nederlandse scooterproducent Asian Gear International (‘Asian Gear’), bekend van onder andere de eigen scootermerken AGM, BTC en Turbho, is gefuseerd met PePe Parts B.V. (‘PePe Parts’). PePe Parts is de grootste Nederlandse groothandel in accessoires en onderdelen voor scooters en motorscooters. Door de recente fusie tussen Asian Gear en PePe Parts is een sterke full-service provider voor scooters, motorscooters, onderdelen en accessoires ontstaan. De ondernemingen werken samen onder de nieuwe groep ‘International Mobility Group’.

97-jarige familiebedrijf PePe

PePe Parts kent een lange historie en is een echt familiebedrijf. De onderneming, gevestigd in Heinenoord, is opgericht in 1920 door de grootvader van de huidige twee eigenaren en focuste zich op de verkoop van motoren. Sinds 1995 staat het bedrijf onder leiding van broers Leon en Alexander van der Post en is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste Nederlandse leverancier van accessoires en onderdelen voor scooters. PePe Parts onderscheidt zich door haar innovatieve vermogen in het ontwikkelen van eigen accessoires. PePe Parts verkoopt haar producten via een uitgebreid dealer- en garagenetwerk in Nederland en België. Momenteel heeft PePe Parts circa 25 man personeel in dienst.

Leon van der Post, mede-directeur van PePe Parts vertelt over de fusie: “Wij zien een goede match met Asian Gear. Wij kunnen hun klanten bedienen met een breed assortiment van onderdelen en accessoires en zij kunnen onze klanten bedienen met een breed assortiment van scooters en motorscooters. Beide bedrijven kunnen zich zo specialiseren en focus aanbrengen en daar profiteert de klant van.”

International Mobility Group een full-service provider

De combinatie van Asian Gear en PePe Parts resulteert in een sterke ‘full-service provider’ voor alle dealer- en garagebedrijven. Ondanks de fusie binnen ‘International Mobility Group’, zullen beide ondernemingen zelfstandig onder hun eigen naam, met een eigen directies, naast elkaar opereren. Asian Gear zal zich focussen op de afzet van scooters en motorscooters, en PePe Parts op het leveren van onderdelen en accessoires. Gezamenlijk zijn er vele synergievoordelen te behalen, zoals het gebruik maken van elkaars specialisme en dealernetwerk, alsmede het creëren van één (online) servicepunt voor dealers.

Robert Olsthoorn, mede-directeur van Asian Gear geeft aan: “Met de fusie wordt de basis gelegd voor verdere (internationale) expansie en verbreding van het assortiment. Door het samengaan van de ondernemingen, die complementair aan elkaar zijn, ontstaat er een toonaangevende ‘one-stop shop’ voor de retail waarbij de focus ligt op mobiliteit in brede zin.”

www.pepeparts.nl