Meer scooters tijdens Vélovak tweewielervakbeurs 2020. De Beursorganisatie van Vélovak laat weten dat er aankomende editie meer aandacht voor het scooter segment zal zijn op de business-to-business beurs. De eerste stappen zijn hiervoor al gezet met een nieuwe branding. De vakbeurs is overgestapt van ‘De fietsvakbeurs van de Benelux’ naar ‘De tweewielervakbeurs van de Benelux’. Daarnaast hebben Van Doleweerd, PBG 2 Wheel – Continental, AsianGear/International Mobility Group en Gransier hun deelname al bevestigd.

De nieuwe branding gaat gepaard met nieuwe en frisse beelden speciaal voor het scooter segment. “Afgelopen editie was een eerste initiatief, we werken hard aan een groter aanbod voor aankomende editie. Op dit moment zijn er 4 officiële deelnemers en zijn er gesprekken met meerdere bedrijven die een intentie getoond hebben om deel te nemen aan het platform. Vélovak is vanuit de vraag naar een vakbeurs in de fietsbranche ontstaan. Onze filosofie luidt dan ook “van de branche, voor de branche”. We geven dan ook graag gehoor aan de vraag vanuit de scooterbranche” aldus Mascha de Bruin, Head of Event Vélovak.

Over Vélovak

Vélovak is dé tweewielervakbeurs van de Benelux waar de fiets- en scooterbranche samenkomt om nieuwe producten en diensten te ontdekken, te inkopen, kennis op te doen en te netwerken. Vélovak vindt ieder jaar ruimschoots plaats voor het nieuwe seizoen. Dat maakt eind september hét ideale moment om als retailer de nieuwe ontwikkelingen te ontdekken bij de dealers en distributeurs van de officiële merken voor de Benelux.

Nergens in de Benelux vind je een puur business-to-business evenement gericht op het inkoopmoment van de tweewielerindustrie. Op Vélovak kan de retailer alles vinden voor het compleet en onderscheidend maken van zijn of haar winkel. Dit is wat Vélovak een interessant totaalconcept maakt voor de bedrijven op zoek naar de retailer in de tweewielerbranche.

Daarnaast is er vanaf aankomende editie een geïntegreerde marketing tool genaamd EasyGo waardoor je bijna het gehele jaar zichtbaar bent bij de bezoeker. Dit houdt o.a. in een eigen bedrijfsprofiel met producten, vacatures, innovaties en algemene (bedrijfs-)gegevens op de website van Vélovak. Daarnaast krijgt iedere exposant standaard één reader op de stand. Dit is een klein kastje dat informatie verzamelt van de bezoeker. De bezoeker krijgt een interactieve badge met een chip. Als een bezoeker ziet dat je bijvoorbeeld heel druk bent kan hij of zij zijn badge langs de reader halen zodat hij jouw informatie krijgt om later contact op te nemen. Je hebt geen fysieke promotiematerialen meer nodig. Daarnaast is het geheel contactloos en veilig.

Vélovak & Covid-19

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni jl. aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli a.s. weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de tweewielervakbeurs, Vélovak, die plaatsvindt op 27, 28 en 29 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. Naast het werken aan een topaanbod voor de scooterzaken en tweewieler speciaalzaken, heeft de beursorganisator Easyfairs de afgelopen tijd ook hard gewerkt aan de coronamaatregelen voor de vakbeurs. De veiligheid van de exposanten, de bezoekers en onze collega’s staat natuurlijk centraal. Wat betreft de maatregelen kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan bredere gangpaden, een aparte in- en uitgang en het beschikbaar stellen van desinfecterende handgel. Neem contact op met het beursteam voor meer informatie.

Bezoek de website http://www.velovak.com/ voor meer informatie of mail naar info-velovak@easyfairs.com.