Yamaha-motorscooters. Nothing but the MAX

De dynamische MAX-modellen nemen in Europa meer dan de helft van Yamaha’s scooterverkoop voor zijn rekening en hebben er in belangrijke mate voor gezorgd dat het bedrijf zijn positie als toonaangevende fabrikant van premium modellen in de scootermarkt heeft weten te behouden.
Sinds de originele TMAX de hele maxiscooter beweging heeft gecreëerd, is Yamaha de overheersende kracht in het segment van de sportieve motorscooters geweest. Deze trendsettende bestseller heeft meer dan 15 jaar een enorme invloed op scooterdesign en -technologie gehad en is het vlaggenschip van de MAX-familie.
Het dynamische DNA van de TMAX heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vormgeving van het uiterlijk, het karakter en de prestaties van de nieuwe X-MAX 300. Met een hogere specificatie en een sportiever design neemt dit geheel nieuwe premiummodel het stokje over van de zeer succesvolle X-MAX 250, die in zijn 11-jarige geschiedenis meer dan 130.000 exemplaren wist te verkopen.

Desire what you need
De nieuwe X-MAX 300 is er klaar voor om sportieve motorscooters bij een breder publiek nog wenselijker en boeiender te maken. Dit volledig nieuwe model is uitgerust met een nieuwe generatie 300cc-motor, die is voorzien van de allernieuwste Yamaha Blue Core technologie, zodat bij een grotere brandstofbesparing en lagere emissies, betere prestaties mogelijk zijn.
Dankzij zijn verfijnde en nieuwe voorvorkdesign is er sprake van een sportief rijgedrag van motorfietsniveau. De onderscheidende op de TMAX geïnspireerde styling, met zijn twin-eye LED koplampen en een centraal grootlicht, maakt dat dit een van de meest dynamisch uitziende motorscooters is die wij ooit hebben gemaakt.
Maar we zijn niet vergeten dat u naast spanning ook op zoek bent naar praktische eigenschappen. Met de grotere opslagruimte voor twee integraalhelmen en extra items, plus een 12V outlet en het nieuwe startsysteem, is de X-MAX 300 klaar voor de dagelijkse routine.

Krachtige en efficiënte nieuwe 300cc Blue Core motor
De nieuwe 300cc-motor van de X-MAX is ontworpen aan de hand van Yamaha’s volgende generatie Blue Core technologie. De fundamentele doelstelling daarvan is met minder brandstof meer vermogen te bereiken. Door elk aspect van de werking van de nieuwe viertaktmotor te analyseren, zijn de ingenieurs van Yamaha in staat geweest het verlies van vermogen te reduceren en de brandstofefficiëntie te verhogen en zo een groter rendement te behalen.
Om deze doelstellingen te bereiken, bevat de nieuwe vloeistofgekoelde 300cc SOHC viertaktmotor een reeks op Blue Core geïnspireerde vermogensversterkende technologieën, waaronder een geoptimaliseerde klepvorm en timing, plus een compacte halfronde ontbrandingskamer met een hoge compressiesnelheid.
De cilinder is t.o.v. de krukas iets uit het midden geplaatst, waardoor de wrijving van de zuiger op de cilinderwand wordt verminderd, dus minder mechanisch verlies. In de DiASil cilinder wordt de zuiger extra gekoeld door een oliesproeier, waardoor drukverlies langs de zuiger minimaal is. Er is ook een speciaal ontworpen koelventilator met geforceerde lucht die ervoor zorgt dat de motor constanter loopt.
De nieuwe 300cc-motor is conform EU4 en levert een aanzienlijk betere acceleratie en een hogere topsnelheid dan het vorige 250cc-design. Daarnaast is het brandstofverbruik lager en loopt deze motor soepeler en verfijnder.

Geoptimaliseerde brandstofinjectie instellingen
Om ervoor te zorgen dat de X-MAX 300 toonaangevend accelereert, een uitstekende brandstofbesparing heeft en op het gebied van milieu goed presteert, is een nieuw ontworpen brandstofinjectiesysteem gemonteerd.
De positionering en hoek van de injector (uitgevoerd met 12 openingen) is geoptimaliseerd. Waardoor de verstuiving, via de achterzijde van de inlaatklep in het gewijzigde inlaatkanaal en verbrandingsruimte, zorgt voor een snellere en betere cilindervulling. Dit alles draagt bij tot een hoger koppel in het lage en midden toerengebied. Om een goede acceleratie met uitstekende rijdbaarheid en goede brandstofefficiëntie te waarborgen, regelt de ‘Real Time 3D Mapping’ nauwkeurig het brandstofvolume en de timing van de ontsteking.

Dynamisch MAX design
Het staat buiten kijf dat de iconische TMAX de meest invloedrijke trendsettende motorscooter aller tijden is. En misschien wel een van de belangrijkste aangedreven tweewielers die Yamaha ooit heeft gemaakt.
Dit iconische vlaggenschip van de MAX-familie heeft het design van de nieuwe X-MAX 300 geïnspireerd en hoe u er ook naar kijkt, het DNA van de dynamische MAX-familie is onmiskenbaar.
Het geheel nieuwe gezicht van de X-MAX 300 bevat dubbele, schuin geplaatste LED koplampen met een centraal licht dat deze sportscooter een sterk en doelgericht uiterlijk biedt en de nauwe familiebanden van het model met de TMAX extra benadrukt. De karakteristieke ‘MAX-familie’ boemerang loopt aan beide zijden van de centrale tunnel en biedt een sterke visuele link tussen het voor- en achterwiel, terwijl de scherp oplopende lijnen van het achterste kuipwerk en achterlicht de sterke invloed van het TMAX DNA benadrukken.
Het design van de nieuwe instrumenten is ook op de TMAX geïnspireerd. Er is een stijlvolle, ronde analoge snelheidsmeter en een toerenteller in sportautoachtige ronde vormen gebruikt, terwijl een hightech centraal multifunctioneel display het premiumgevoel en de specificatie van deze sportieve nieuwe 300 motorscooter onderstreept.
Met hoogwaardige, schitterend afgewerkte componenten en onderdelen, bevestigt de zeer specifieke cockpit zonder enige twijfel dat de X-MAX 300 een klasse apart is, zeker als het op design en kwaliteit aankomt.

Nieuw frame met motorfietsvoorvork
De TMAX was de eerste hoogwaardige motorscooter die van een voorvork van het type motorfiets gebruik maakte en voor 2017 wordt voor de nieuwe X-MAX 300 dezelfde inrichting toegepast. Het geheel nieuwe frame is met een telescopische voorvork van het type motorfiets en twee schokdempers (achter) uitgerust om een sportief motorfietsachtig rijgedrag te garanderen. Daarnaast is er een betere oppervlaktefeedback en goede stabiliteit bij hoge snelheden.

Traction Control Systeem (TCS)
De standaardmontage van het Traction Control Systeem (TCS) benadrukt de geavanceerde specificatie van deze nieuwe, sportieve motorscooter. Dit elektronische systeem gebruikt een aantal sensoren dat de aandrijving van het achterwiel beperkt wanneer verlies van tractie wordt gedetecteerd en biedt de rijder meer vertrouwen in natte of gladde omstandigheden.

Smart Key startsysteem, starten zonder sleutel
Bij de bouw van de nieuwe premiumspecificatie X-MAX 300 wordt van de modernste technologieën gebruik gemaakt, waaronder starten zonder sleutel met het Smart Key startsysteem. Dit betekent dat u geen tijd meer hoeft te verspillen aan het kijken in welke zak u uw sleutels hebt bewaard; dit handige nieuwe startsysteem laat zien hoe de nieuwste motorscooter van Yamaha voorop loopt in design en technologie.

Volledige LED koplampen en nieuw LED achterlicht
De hightech look van de X-MAX 300 is gevormd aan de hand van het DNA van de TMAX. De dynamische dubbele LED koplampen geven deze sportieve motorscooter een modern en voornaam nieuw gezicht dat nergens onopgemerkt zal blijven. Beide koplampen gaan branden bij dimlicht en de derde centrale lamp gaat branden als grootlicht wordt ingeschakeld, wat van de X-MAX 300 een unieke verschijning maakt.
De volledige LED koplampen en LED contourverlichting zorgen voor een aantal voordelen, inclusief grotere helderheid bij een aanzienlijk lager elektrisch verbruik – en ze projecteren een stijlvolle en eigentijdse look die de premiumkwaliteit en de geavanceerde technologie van de X-MAX 300 benadrukt.
Aan de achterzijde zijn de achterlichten ook met LED lampen uitgerust, zodat de X-MAX 300 dag en nacht voor andere weggebruikers goed zichtbaar is.

Opslag voor twee integraalhelmen, of een laptop en meer
X-MAX 300-rijders kunnen er zeker van zijn dat deze premium motorscooter ook ontworpen is om in de dagelijkse praktijk zo goed mogelijk te functioneren. Onder het nieuwe duozadel vindt u een van de grootste opbergcompartimenten in zijn klasse, met ruimte voor twee integraalhelmen en veel meer. Dankzij zijn extra brede afmetingen is er ook plaats voor een laptop. Een ideale scooter voor woon-werkverkeer en daarnaast ook uitstekend geschikt voor in de weekeinden.

Multifunctioneel instrumentenpaneel en 12V outlet
Het nieuwe, multifunctionele instrumentenpaneel komt met een analoge snelheidsmeter en toerenteller voor duidelijke en eenvoudig te begrijpen informatie, en het centrale multifunctionele LCD display is groter dan het vorige model. Alle informatie is nu dus nog gemakkelijk af te lezen.
Voor een gemakkelijkere bediening is er een regelschakelaar op het stuur waarmee u tijdens het rijden van functie kunt veranderen, zonder dat u uw handen van het stuur hoeft te halen. Om verschillende apparaten op te laden of van stroom te voorzien, is het linker dashboardkastje uitgerust met een handige 12V outlet.

Groot formaat wielen voor sportief rijgedrag
Het nieuwe frame van de X-MAX 300 is ontwikkeld om een sportiever rijgedrag met soepele wendbaarheid te bieden. De keuze van wiel- en bandenmaten spelen een belangrijke rol in de vormgeving van de rijkarakteristieken van elke motorscooter. Om een dynamische sportprestatie samen met eenvoudige wendbaarheid in de stad te bereiken, is de nieuwe X-MAX 300 uitgerust met een 15 inch voorwiel en een 14 inch achterwiel.  Het remvermogen wordt geleverd door een 267 mm schijfrem vóór en een 240 mm schijfrem achter. ABS is uiteraard standaard.

Hoofdkenmerken X-MAX 300
Krachtige en efficiënte nieuwe 300cc Blue Core motor
Nieuw op de TMAX geïnspireerd frame en sportieve rijpositie
Premiumkwaliteit en een hoogwaardige afwerking
DNA van de dynamische MAX-familie
Motorfietsvoorvork
Traction Control Systeem (TCS)
Smart Key startsysteem, starten zonder sleutel
15-inch voorwiel en 14-inch achterwiel voor goede rijstabiliteit
Twin-eye LED koplampen met apart LED grootlicht
LED contourverlichting vóór
LED achterlicht
Iconisch boemerang kuipwerkontwerp uit de MAX-familie
Enorm opbergcompartiment onder het zadel voor twee integraalhelmen en meer
Multifunctioneel LCD instrumentenpaneel
12V outlet voor stroomvoorziening/laden apparaten

Genuine Yamaha Accessories
Yamaha biedt een breed assortiment originele accessoires voor de 2017 X-MAX 300, waarmee eigenaars hun scooter naar eigen smaak kunnen aankleden. Het volledige assortiment accessoires zal beschikbaar zijn als de X-MAX 300 in de showrooms van de Yamaha-dealers verschijnt. Na de lancering van het nieuwe model kunnen klanten met de app My Garage op een tablet of smartphone hun eigen ultieme versie van de X-MAX 300 bouwen en bekijken.

Kleuren
Lunar Grey
Milky White
Quasar Bronze

Beschikbaarheid
Maart 2017

www.yamaha-motor.eu