Opening the Roads of Life to every rider
Yamaha stelt altijd alles in het werk om innovatieve en spannende ontwerpen te creëren, met voor een ieder wat wils. Motorrijden draait om vrijheid, en het is het doel van Yamaha om motorfietsen te maken waarmee motorrijders nieuwe plaatsen kunnen ontdekken en onvergetelijke avonturen kunnen beleven.

Met de toevoeging van de NIKEN aan het Sport Touring segment, beschikt Yamaha nu over opvallende en duidelijke modelgroepen in deze categorie: de NIKEN, de Tracer 700, de Tracer 900 en de FJR1300 modellen. Met deze diversiteit biedt Yamaha de unieke keuze uit motorfietsen met 3 of 2 wielen, zodat elke rijder zijn perfecte motorfiets kan vinden. Yamaha doet haar best om de Sport Touring motorfietsen zo toegankelijk mogelijk te maken, met voor 2019 een assortiment dat uitgebreider is dan ooit. Van de uiterst betaalbare Tracer 700 tot de exclusieve NIKEN GT: met Yamaha zijn de Roads of Life voor iedereen bereikbaar.

NIKEN: Ultimate corner carving experience
In 2018 maakte de motorwereld kennis met een volledig nieuwe ervaring, de introductie van de radicale NIKEN motorfiets. De NIKEN is uitgerust met de innovatieve Leaning Multi-Wheel technologie en een dubbele upside-down voorvork. Dit zorgt voor een ongelooflijke bochtenervaring en meer zelfvertrouwen onder alle omstandigheden. Met meer contactoppervlak tussen de banden en de weg bieden de twee voorwielen meer grip aan de voorzijde. Dit is met name merkbaar bij het nemen van bochten en het afremmen. De NIKEN is dankzij deze unieke en dynamische eigenschap met geen enkele andere motorfiets te vergelijken. Uit feedback van het publiek dat heeft deelgenomen aan de 2018 NIKEN Demo Tours in Europa, blijkt dat deze revolutionaire motorfiets de harten heeft veroverd van vele motorrijders die eerst, begrijpelijk, moesten wennen aan het concept van twee voorwielen. Motorrijders die de kans hebben gehad om deze hoogwaardige Sport Tourer met twee voorwielen uit te proberen, beamen het gemak waarmee – ook bij slecht weer – bochten vol vertrouwen kunnen worden genomen. Bovendien bevestigen vele potentiële klanten dat de wendbaarheid van de NIKEN een compleet nieuwe dimensie aan het Sport Touring segment heeft gegeven. Om de aantrekkingskracht van de NIKEN te begrijpen, moet men ermee rijden. Nu het model beschikbaar is bij de Yamaha dealers, hebben mensen die de Europese NIKEN Demo Tour gemist hebben, de kans om het rijden met twee voorwielen uit te proberen. Wanneer het gaat om nieuwe of onbekende technologie zijn veel mensen, en dus ook motorrijders, die zich verzetten tegen het nieuwe en vast blijven houden aan het oude. Maar de NIKEN heeft het aangetoond: rijden is geloven. Met het bewezen bochtenwerk van deze unieke motorfiets start er een nieuw tijdperk voor Sport Touring.

Nieuwe NIKEN GT: Turns have no seasons
De NIKEN met twee voorwielen heeft het hart veroverd van vele rijders die waren geïnteresseerd en iets nieuws wilden proberen. De NIKEN is ontworpen om allerlei soorten slecht weer aan te kunnen en is perfect voor alle weersomstandigheden in elk seizoen, ook op bochtige bergwegen. De nieuwe NIKEN GT beschikt over een speciale uitrusting die nog meer functionaliteit biedt aan het reeds bekende revolutionaire 3-wielenconcept, met de nadruk op comfort voor zowel rijder als passagier. Het hogere windscherm van de NIKEN GT biedt meer bescherming tegen weer en wind voor het bovenlichaam. En het speciaal ontworpen comfortzadel verhoogt de Sport Touring ervaring voor zowel de rijder als de passagier. De hoogwaardige 25 liter semi-zachte zijkoffers van ABS zijn lichtgewicht, compact en handig in gebruik. Voor nog meer gemak is de solide bagagedrager voorzien van geïntegreerde handgrepen voor de passagier. De handvatverwarming zorgt voor comfort bij koud weer en het warmteniveau is af te lezen op het instrumentenpaneel. Er is ook een extra 12 V outlet voor het opladen van diverse apparaten. De nieuwe NIKEN GT is ook uitgerust met een middenbok, waardoor men eenvoudig kan parkeren maar ook controles van ketting en banden tijdens langere ritten makkelijker kan uitvoeren. Dankzij de twee voorwielen en het radicaal vormgegeven kuipwerk zal de NIKEN altijd in het middelpunt van de belangstelling staan. Bovendien is de nieuwe NIKEN GT leverbaar in twee nieuwe specifieke kleurstellingen: Nimbus Grey met zwarte voorvorkpoten en Phantom Blue met gouden voorvorkpoten.

Exclusieve kenmerken NIKEN GT
– Sport Tourer voor alle weersomstandigheden, alle seizoenen, en ideaal voor lange afstanden
– Hoog windscherm
– Comfortzadel
– Handvatverwarming
– Semi-zachte 25 liter zijkoffers van ABS
– Solide bagagedrager met handgreep voor passagier
– Middenbok
– Tweede 12 V outlet
– Speciale GT kleurstelling en voorvorkafwerking

Hoofdkenmerken NIKEN GT en NIKEN
– Meest innovatieve ontwerp in de Sport Touring klasse
– Ongekende wendbaarheid in bochten
– Gevoel van voorwielgrip, vertrouwen en remmen op alle oppervlakken
– Radicaal, brutaal en uniek ontwerp met twee voorwielen
– Geavanceerde Leaning Multi-Wheel technologie
– Extreme hellingshoek, maximaal 45 graden
– Ackermann besturing, dubbele upside-down voorvork
– Volledig instelbare achterwielophanging
– 847cc, driecilinder, vloeistofgekoeld, DOHC ‘CP3’ motor
– TCS, QSS, Slipper Clutch (A&S), Yamaha D-MODE, Cruise Control
– Stalen en aluminium hybride frame

Website NL: www.yamaha-motor.nl
Website BE: www.yamaha-motor.be