De afgelopen weken is er door de KNMV hard gewerkt aan de nieuwe opzet van het NK Junior Moto Racing kampioenschap. Er is gezocht naar een nieuwe organisator en een aparte promotor voor de series om zo een goed gestructureerde motorsport toekomst voor de jeugd te garanderen.

Als organisator is de Motorclub Assen en omstreken aangetrokken, Motorclub Assen heeft als organisator van bijvoorbeeld de ijsspeedway-races en de MXGP een ruime ervaring met het organiseren van motorsportevenementen. Motorclub Assen zal ondersteund worden door LDP International. LDP International is een eventmarketing concern met een ruime ervaring binnen de motorsport. Samen met Motorclub Assen organiseren ze al jaren de GAMMA Racing Day.

De KNMV zal samen met deze partners zorg dragen voor een moderne en geschikte basis waarin onze motorsportjeugd nu en in de toekomst deze prachtige sport kan blijven beoefenen.

2018 NK Junior Moto Racing kalender:

– 24 maart: Voorjaarstraining Juniortrack Assen
– 31 maart: Voorjaarstraining Juniortrack Assen
– 31 maart: Training GP circuit (voor de 125cc klasse)
– 15 april race 1: Juniortrack Assen
– 12 mei race 2: Veldhoven
– 21 mei race 3: Staphorst
– 9 juni race 4: Juniortrack Assen
– 28 juli race 5: Berghem
– 18/19 augustus race 6: GAMMA Racing Days Assen
– 8 september race 7: Emmen
– 22 september race 8: Berghem

* De circuit lay-out voor de minibike groepen en de overige klassen zullen van elkaar verschillen mbt lengte en opzet tijdens race evenementen.

Klasse indeling
Momenteel zijn we nog in overleg hoe de dag indeling voor de klassen eruit zal gaan zien. De klassen zoals Junior A, Junior B (gecombineerd met C), Open Minibike, Molenaar NSF100, de Open 125cc en de GAMMA Yamaha R125 Cup rijden op elk evenement. Wisselklassen zijn er in de vorm van bijvoorbeeld de MiniGP-klasse, de Puch-klassen en de Scooter-klasse.

bron: nsf100championship

foto: Motografie