Komend weekend zijn de coureurs van het NK Junior Moto Racing volop in actie te zien op de TT Junior Track in Assen. Tijdens het GAMMA Racing Day weekend zullen alle Minibike-klassen, Molenaar NSF100 Cup, GAMMA Yamaha R125 Cup, Open 125cc/MiniGP klasse en de Puch-klassen diverse trainingen en races verrijden.

Niet alleen op het TT-circuit is er volop actie tijdens de GAMMA Racing Day, ook op de TT Junior Track zal het publiek worden getrakteerd op spannende races. De jeugdige talenten komen uit in verschillende klassen: bij de minibikes zijn dat de Junioren A, B en Open Minibike klasse. Daarnaast zijn er de gecombineerde Open 125cc/MiniGP klasse en de Puch-klassen te zien. In de Molenaar NSF100 Cup zal lokale rijder Nick Roelfsema uit Musselkanaal zijn leidende positie in het kampioenschap gaan verdedigen maar winnaar van de laatste wedstrijd Damian Boessenkool zal het hem zeker niet makkelijk maken. In de GAMMA Yamaha R125 Cup zal Melvin van der Voort, die de openingsrace van het seizoen in Assen wist te winnen, proberen om het gat naar koploper Eddie de Boer te dichten. Hij heeft daar alle kans toe want zij zullen maar liefst 4 races rijden: 2 op zaterdag en 2 op zondag.

Op zaterdag zijn er trainingen en kwalificaties voor alle klassen en rijden de Puch 50cc en 70cc klasse en de GAMMA Yamaha R125 Cup ieder 2 races. De overige klassen trainen op zaterdag maar rijden hun races op zondag.

Op zaterdag vangen de trainingen om 9.00 aan. ’s Middags rijden de Puch-klassen en de GAMMA Yamaha R125 Cup hun races vanaf 14:23. De prijsuitreiking zal rond 17:45 plaatsvinden.

Op zondag wordt er om 9:00 aangevangen met de warm-up. Vanaf 13:18 rijden alle klassen hun races. De prijsuitreiking is rond 18:15.

De jonge talenten in actie zien? Het hele weekend is de TT Junior Track aan De Haar 9 in Assen gratis toegankelijk voor publiek. Ook een kijkje nemen op het grote circuit? Dat kan gratis als je een toegangsbewijs download via www.gammaracingday.nl

Kijk voor al het overige nieuws en het volledige tijdschema op www.juniorracing.nl