In 2013 alweer lanceerde Shoei de opvolger van de uiterst populaire J-Wing, de J-Cruise genaamd. Deze trendy jethelm combineert een lekker luchtig karakter met vele praktische features zoals bijvoorbeeld een geïntegreerd zonnevizier. Tijden en wensen veranderen echter, en ziehier de nieuwe J-Cruise II: scherper, frisser en nog praktischer!

Volledig nieuw
De toevoeging II in de typenaam kreeg de J-Cruise niet voor niets, de helm is namelijk vanaf de basis volledig nieuw opgebouwd. Dat begint uiteraard met de in de windtunnel ontworpen helmschaal van een AIM multi-composiet (glas)vezellaminaat. Deze is nu niet alleen wat scherper, zeg maar moderner getekend, maar herbergt in vergelijking met zijn voorganger ook een veel uitgebreider ventilatiesysteem. Drie ventilatieopeningen op het voorhoofd in combinatie met de verbeterde uitlaatopening op de achterzijde hebben de ventilerende werking van de jethelm, die met name op warme dagen veel gebruikt wordt, een enorme boost gegeven. De nieuwe helmschaal biedt bovendien ruimte aan een beduidend groter geïntegreerd zonnevizier, het optisch zuivere QSV-2 zonnevizier loopt aan de onderzijde zelfs vijf millimeter verder door, wat een wereld van verschil maakt.

Cleane uitstraling
En dan biedt de aangepaste helmschaal nog een nieuwtje, hij is namelijk voorbereid op het SRL/SRL2 communicatiesysteem van Sena (vanaf € 299,-). Dankzij een speciaal slot schuif je de bedieningsmodule gemakkelijk onderin de helmrand, waardoor deze perfect integreert in het geheel. Geen lelijke, onhandige uitstulping dus, maar een mooi cleane uitstraling die geen afbreuk doet aan het design. Deze ‘horizonverbreding’ op praktisch gebied heeft uiteraard geen consequenties voor pasvorm en draagcomfort, die op hetzelfde hoge niveau bivakkeren als alle Shoei-producten. De helmschaal is er in drie maten, daarnaast zijn de (uitneembare) wangkussens er ook in drie diktes. Bovendien biedt ook de J-Cruise II de mogelijkheid tot een op maat gemaakte pasvorm dankzij het unieke ‘Shoei Personal Fitting System’ (€ 60,00).

De pay-off zegt eigenlijk het hele verhaal: scherper, frisser en praktischer, de nieuwe J-Cruise II in een notendop. De jethelm, verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL, is er in een bijzonder breed kleurenpallet bestaande uit twee ‘plain’ kleuren, drie metallic/mat-versies en zeven moderne decors. De prijs bedraagt respectievelijk € 479,00 (plain), € 499,00 (matt/metallic) en € 579,00 (decors).

Kijk voor meer informatie of andere Shoei producten op www.shoei-europe.com, of volg ons op Facebook.